ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / WORLD CUP ATHENS 2023

Στο τέλος της διαδρομής, υπάρχει το Παρίσι…

  13.10.2023 21:39       16183

Αφετηρία η Αθήνα, (προσδοκώμενος) προορισμός το Παρίσι!

Ο Απόστολος Σίσκος, έχει βγάλει ήδη το εισιτήριο (200μ ύπτιο) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, ο Δημήτρης Μάρκος είναι αισιόδοξος: «Είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, κολυμπάω μόνο ένα μήνα και ήδη έχω πλησιάσει τα ρεκόρ μου. Σε κάθε αγώνα έχω πολύ υψηλούς στόχους, πιο υψηλούς από αυτούς που τελικά επιτυγχάνω. Περίμενα έναν ανάλογο χρόνο. Τα όρια θα έρθουν, το θέμα είναι η εξέλιξη και η βελτίωση», έλεγε μετά την 4η θέση στα  400μ. ελεύθερο με χρόνο 3:49.92, στους απογευματινούς τελικούς του δεύτερου αγώνα του World Cup στο ΟΑΚΑ. Όπως σε κάθε διοργάνωση έχει…δρόμο ακόμα με 200-800 και 1500μ ελεύθερο. Ο Μάρκος είναι μόλις 22 ετών, ο Σίσκος (επίσης 4ος στα 200μ. ύπτιο, με επίδοση 1:59.35, αγώνισμα που τον έχει στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες) είναι 18, η Γεωργία Δαμασιώτη (7η στα 200μ πεταλούδα με 2:15.34) στα 20 της. Είναι τα τρία μέλη της Εθνικής μας ομάδας που αγωνίσθηκαν στους τελικούς και καταχειροκροτήθηκαν.

«Είμαι αρκετά χαρούμενος και για την επίδοση που πέτυχα και για τη θέση- είπε ο Σίσκος. Είναι μεγάλη τιμή να κολυμπάω δίπλα σε τέτοιους αθλητές, που είναι παγκοσμίου επιπέδου. Για την περίοδο που είμαστε τώρα, που δεν είμαστε φορμαρισμένοι και είμαστε σε φάση προετοιμασίας, είναι πολύ σημαντικό για εμένα που πήγα κάτω από τα δύο λεπτά. Είναι ενθαρρυντικό για τους μεγάλους στόχους της χρονιάς. Ο πρώτος βασικός στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα και ο μεγαλύτερος στόχος της χρονιάς είναι μία καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απέδειξα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, όπου δεν είχα πολλή προπόνηση και πήγα κάτω από το 1:57.50, ότι χωρίς τραυματισμούς μπορούμε ακόμη πιο κάτω».

Τους αγώνες παρακολούθησε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης, ο Ταμίας Γιώργος Κατσαντώνης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, ο συνέφορος κολύμβησης και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Νάτσιος, ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων Σπύρος Γιαννιώτης κ.α.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος