ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου και πάλι ο Καρετζόπουλος με πανελλήνιο ρεκόρ!

  08.08.2013 17:46       779

ΦΩΤΟ: Ο «χάλκινος» Λουκάς Καρετζόπουλος (δεύτερος από αριστερά)

Το 4ο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα και 3ο προσωπικό, κατέκτησε ο Λουκάς Καρετζόπουλος στο Καζάν!

Ο διεθνής πρωταθλητής μας στα 50μ. άπνοια Ανδρών έφτασε στον τερματισμό μαζί με τον Κολομβιανό Φερνάντεζ σε 14.28 (ταυτόχρονη άφιξη), κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, με την επίδοσή του να αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ!

Έτσι, μετά το χάλκινο την Τρίτη (6/8) στα 50μ. επιφάνεια και το χρυσό χθες στα 100μ. επιφάνεια, ο Καρετζόπουλος απέδειξε και σήμερα πως θεωρείται δικαίως ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο!

Η προσπάθεια του έτερου κολυμβητή μας που αγωνίστηκε στον τελικό των 50μ. άπνοια, του Ουίλλιαμ Μπάλντουιν, ακυρώθηκε για αντικανονική εκκίνηση.

Στα 800μ. επιφάνεια Ανδρών, ο Χρήστος Χριστοφορίδης κατέλαβε την 4η θέση με επίδοση 6:32.55.

Στον τελικό των 100μ. διπλά πέδιλα Γυναικών, η Ελένη Βασιλειάδου ήταν 8η με 51.40, ενώ την ίδια θέση κατέκτησε στα 400μ. υποβρύχιο Γυναικών και η Αναστασία Τσικλή με 3:22.54.

 

Τα επίσημα αποτελέσματα εδώ:

http://www.tkservice.it/kazan2013/results/#Day4

Οι δηλώσεις των διεθνών μας

Λουκάς Καρετζόπουλος:  «Ήταν μια πολύ γρήγορη κούρσα, όμως κατάφερα να κερδίσω την 3η θέση και το 3ο μου μετάλλιο σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.  Στο συγκεκριμένο αγώνισμα δεν το πίστευα ότι μπορούσα να φτάσω στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, όμως τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.  Τώρα ελπίζουμε σε ένα ακόμα μετάλλιο αύριο στη σκυταλοδρομία. Πάμε γερά!»

Χρήστος Χριστοφορίδης: «Θεωρώ πως η επίδοσή μου ήταν πολύ καλή, αν και με κάποιες μικρό-βελτιώσεις θα μπορούσα να κατεβάσω το χρόνο μου στο 6:30. Από εκεί και πέρα, η θέση που κατέλαβα, είναι η καλύτερη που ήλπιζα να κατακτήσω.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος