ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Στον αφρό ...

  21.07.2022 13:40       1500

 

Με εξώφυλλο την Ευαγγελία Πλατανιώτη και τον Άγγελο Βλαχόπουλο (εκφραστής των προσπαθειών της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών) που χάρισαν μεγάλες στιγμές στους Έλληνες κατά τη διάρκεια του πρόσφατου παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΚΟΕ (koeMAG).
 
Στις 106 σελίδες του το περιοδικό της Ομοσπονδίας φιλοξενεί θέματα από όλα τα αθλήματα που βρίσκονται υπό την σκέπη της. Ο αναγνώστης μπορεί να ξεφυλλίσει τις σελίδες της έκδοσης, να τυπώσει όλο το περιοδικό ή μέρος αυτού, ενώ φυσικά είναι σε θέση να το αποστείλει σε μέλη του οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντός του.
 
Το περιοδικό είναι διμηνιαίο και προσανατολισμός του είναι να αναδείξει προσωπικότητες του χθες και του σήμερα, να δώσει βήμα στα σωματεία - μέλη της ΚΟΕ, να καταγράψει προβλήματα του χώρου αναζητώντας λύσεις και να δημοσιοποιήσει τις θέσεις των στελεχών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.
 
Στο 2ο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε συνεντεύξεις των πρωταθλητών κολύμβησης Απόστολου Χρήστου (πρωταγωνιστής στην Βουδαπέστη), Βασίλη Σοφικίτη (μετάλλιο στο Οτοπένι), Δημήτρη Μάρκου (ποιοτική παρουσία στους Μεσογειακούς του Οράν), του ομοσπονδιακού προπονητή Θοδωρή Βλάχου και του διεθνή υδατοσφαιριστή Άγγελου Βλαχόπουλου που εκφράζονται για το χάλκινο μετάλλιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος και της Ευαγγελίας Πλατανιώτη που μιλάει για τις επιτυχίες της Βουδαπέστης και τα όνειρα για συμμετοχή σε μια ακόμη Ολυμπιάδα.
 
Στο τεύχος γίνεται εκτενής αναφορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων που θα πραγματοποιηθεί με διοργανώτρια την ΚΟΕ στην Λάρισα και τον Βόλο από 21 έως 27 Αυγούστου, με φωτογράφηση/συνεντεύξεις αθλητών και αθλητριών και αναφορές των προπονητών Φώντα Λεμπέση, Φώντα Μαρκόπουλου, Γιώργου Τσόκα, Άννας Χατζηγεωργάκη. Στο ίδιο θέμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Περιφεριάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, των προέδρων των αθλητικών Οργανισμών Βόλου και Λάρισας κ.κ Γιώργου Βλιώρα και Βαγγέλη Μόρα και του προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής της ΚΟΕ Γιώργου Κατσαντώνη.
 
Ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης Άκης Οικονόμου κάνει έναν απολογισμό του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, των Μεσογειακών της Αλγερίας και του Ευρωπαϊκού εφήβων της Ρουμανίας, ενώ αναφέρεται στις μεγάλες υποχρεώσεις των εκπροσώπων της κλασικής κολύμβησης που ακολουθούν, δηλαδή το Ευρωπαϊκό ανδρών - γυναικών στην Ρώμη και το παγκόσμιο εφήβων στην Λίμα του Περού.
 
Αίσθηση προκαλεί η συνέντευξη του πρώην προέδρου της ΚΟΕ, του Λάμπρου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος σε ηλικία 91 ετών, με πολύ καθαρό μυαλό, μιλάει για την 75χρονη παρουσία του στον χώρο, σαν κολυμβητής, πολίστας, διαιτητής, κριτής κολύμβησης, παράγοντας της ΚΟΕ. Ο κύριος Κωνσταντόπουλος αναφέρεται σε πρόσωπα που έπαιξαν και εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικογένεια των αθλημάτων του υγρού στιβου.
 
Συγκινητική είναι η παρουσίαση του Χοσέ Μπράσκο Κατά, του γνωστού σε όλους τους φίλους της υδατοσφαίρισης ως Πέπε, που είναι σήμερα 93 ετών και ο οποίος από την Βαρκελώνη θυμάται τα πάντα από την εποχή που οδήγησε την Εθνική ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984.
 
Με φωτογραφίες εμπρός από τον Λευκό Πύργο μιλάει στο περιοδικό ο παγκόσμιος πρωταθλητής του υπτίου το 2005 το Μόντρεαλ του Καναδά, ο Άρης Γρηγοριάδης.
 
Ένα ακόμη μετάλλιο προστέθηκε στην μεγάλη λίστα των Εθνικών ομάδων υποδομών της Ελληνικής υδατοσφαίρισης. Το κατέκτησε η Εθνική νέων - γυναικών στην Νετάνια του Ισραήλ. Φιλοξενούνται στις σελίδες του περιοδικού όμορφες φωτογραφίες εντός και εκτός νερού, καθώς και συνεντεύξεις των αθλητριών Χριστίνας Σιούτη, Στεφανίας Σάντα και Λυδίας Μαυρωτά.
 
Τρεις αδελφές, αχώριστες εντός και εκτός νερού, η Μαργαρίτα, η Ελευθερία και η Βασιλική Πλευρίτου, αναφέρονται στην Εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών και τα μεγάλα ραντεβού της το καλοκαίρι του 2022.
 
Για τις καταδύσεις τοποθετούνται, 18 χρόνια μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο Νίκος Συρανίδης και ο Θωμάς Μπίμης, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν από τότε μέχρι σήμερα στο άθλημα και εκφράζοντας έντονους προβληματισμούς.
 
Εκτός της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, δυο αθλήτριες που αποτελούν το «αύριο» του αθλήματος, η Έλενα Φραγκάκη και η Κρυσταλένια Γιαλαμά, καταγράφουν τις προσδοκίες τους για την καλλιτεχνική κολύμβηση και μιλούν για την σπουδαία φιλία τους.
 
Ο έφηβος 65χρονος Αντώνης Τσώνος μιλάει για την ανοικτή θαλασσα και την κολύμβηση των βετεράνων. 
 
Θα συγκινήσει μια φωτογραφία του 1964 όπου εικονίζονται (στην στήλη flashback) μορφές της κολύμβησης, του πόλο και των καταδύσεων, σε μια πολυμελή αποστολή της Εθνικής ομάδας στο Ισραήλ. 
 
Τέσσερα παιδιά από την Θεσσαλονίκη, πρωταγωνιστές στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, παρουσιάζονται στις σελίδες που αναφέρονται στην τεχνική κολύμβηση. Για το ίδιο άθλημα εκφράζεται ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αλέξανδρος Ξιάρχος, ενώ ξεχωριστή είναι η συνέντευξη και η φωτογράφιση της πρωταθλήτριας Σοφία Κτενά, η οποία σήμερα υπηρετεί την ιατρική επιστήμη.
 
Ένας άλλος γιατρός, ένας Χιώτης που έγραψε ιστορία στο πόλο, ο τερματοφύλακας Νίκος Χριστοφορίδης, είναι το πρόσωπο που φιλοξενείται στην έκδοση και εκφράζει την Περιφέρεια των Νήσων Αιγαίου, ενώ αποτελεί τιμή η παρουσίαση μιας κυρίας, της Μαίρης Μηναδάκη, που εδώ και 50 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες στην κολύμβηση του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα.
 
Τέλος αξίζει να ρίξετε μια μάτια στην αναφορά της Δέσποινας Καράμπελα στον χώρο. Η κυρία Καράμπελα είναι ειδική γραμματέας της ΚΟΕ, έφορος του αθλήματος της καλλιτεχνικής κολύμβησης και μέλος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
 

Καλούμε τους αναγνώστες του περιοδικού, διακρίνοντας το σκεπτικό της προσπάθειας, να μας προτείνουν θέματα για τα επόμενα τεύχη, αποστέλλοντας μήνυμα στο email: [email protected] 

 
 
Η έκδοση ΕΔΩ