ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Στον Υφυπουργό Αθλητισμού η Εθνική Γυναικών για τα πριμ

  17.01.2013 15:26       1091

Αίσθηση έχει προκαλέσει το θέμα αναφορικά με τα πριμ των επιτυχιών του έτους 2010. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε χθες τα ονόματα των αθλητών που πριμοδοτούνται, χωρίς όμως να συμπεριλάβει στη λίστα την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, που το 2010 κατέκτησε την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

Τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας, που το 2011 βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, και ένα χρόνο μετά το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

«Πραγματοποιήσαμε μία συνάντηση με τον κ. Ιωαννίδη, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι δεν γνώριζε καν το πρόβλημα που έχει προκύψει με την καταβολή των πριμ στα κορίτσια που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ζάγκρεμπ. Στην ουσία, υπάρχει ένα κενό στο νόμο, σύμφωνα με το οποίο οι ομάδες που συμμετέχουν σε διεθνή διοργάνωση πρέπει να είναι 15, ενώ στο Ζάγκρεμπ ήταν 12», δήλωσε αρχικά ο κ. Μορφέσης και συνέχισε:

«Η συγκεκριμένη ομάδα έχει δείξει ότι αγαπάει το άθλημα, χαρίζοντας πολλές και μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα. Ο κ. Ιωαννίδης, από την πλευρά του, μας ενημέρωσε ότι βάσει νόμου δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα που δικαιούνται τα κορίτσια, αλλά έχει όλη την καλή διάθεση και θέληση να λύσει το ζήτημα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος