ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΦΗΒΩΝ / ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Στον ημιτελικό ο Καρακαϊδός και ο Κοντιζάς (ανανέωση)

  06.07.2012 11:51       1416

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων / Νεανίδων που διεξάγεται μέχρι και την Κυριακή (8/7) στην Αμβέρσα.

Η Ελλάδα συμμετείχε στους πρωινούς προκριματικούς με δύο από τους έξι συνολικά κολυμβητές που απαρτίζουν την αποστολή μας στην πόλη του Βελγίου να αγωνίζονται στα 200μ. ύπτιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 18χρονος αθλητής του ΓΣ Περιστερίου Χάρης Καρακαϊδός κατάφερε να τερματίσει 12ος με 2:04.33, χρόνος που του εξασφαλίζει την πρόκριση στους απογευματινούς ημιτελικούς του αγωνίσματος. Από την άλλη, ο 17χρονος Μιχάλης Κοντιζάς του Εθνικού Πειραιά σημείωσε ατομικό ρεκόρ, τερματίζοντας στην 17η θέση με χρόνο 2:05.77 και πέρασε ως πρώτος αναπληρωματικός στα ημιτελικά.

Ο προπονητής του αθλητή, Άκης Οικονόμου, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Ο Μιχάλης κατάφερε να κατεβάσει το χρόνο του από 2:06.10 σε 2:05.77, πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι έμεινε για μία θέση εκτός ημιτελικού εξαιτίας κάποιων μικρών λεπτομερειών. Ωστόσο, τα πήγε αρκετά καλά καθώς δεν πρόκειται για το κύριο αγώνισμα του. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εκείνον ως μικρός έφηβος. Γενικότερα, το ότι κατεβαίνουν στους αγώνες μικρά παιδιά χωρίς πολλές εμπειρίες δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά και μπορούν να εκπροσωπούν επάξια την Εθνική ομάδα».

Αυτά τα δεδομένα ίσχυαν μέχρι πριν λίγα λεπτά, αφού όπως πληροφορηθήκαμε ο Κοντιζάς προκρίθηκε στον έναν εκ των δύο ημιτελικών, αφού αποχώρησε ο αθλητής που κατείχε την 16η θέση.

Στη φωτογραφία ο Χάρης Καρακαϊδός.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος