ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Στον τελικό 200μ. Μικτής Ατομικής ο Βαζαίος

  05.07.2012 20:37       929

Με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο προκρίθηκε στον αυριανό τελικό ο Ανδρέας Βαζαίος, με χρόνο 2:02.73 στα 200μ. Μικτή Ατομική. Ο Έλληνας κολυμβητής πραγματοποίησε πολύ καλή κούρσα στην δεύτερη σειρά στην οποία αγωνίστηκε, και μάλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη και στην τρίτη θέση, αν ήταν τρία κλάσματα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Γερμανό αντίπαλό του, Κέβιν Φέντελ. Σημασία έχει όμως πως ο νεαρός φέρελπις κολυμβητής θα λάβει μέρος σε ακόμη έναν τελικό, όπου θα προσπαθήσει για το καλύτερο, όπως άλλωστε δήλωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Ο προπονητής του Ανδρέα Βαζαίου, Δημήτρης Αθυμαρίτης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, λέγοντας για την εμφάνιση του αθλητή του «Η πρόκριση ήταν αναμενόμενη. Ο Ανδρέας κολύμπησε αρκετά καλά. Ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, όπως σε όλα τα Ευρωπαϊκά, όμως πιστεύω πως αν βελτιώσουμε κάποια λάθη μας, όλα θα πάνε καλά στον αυριανό τελικό. Όλες οι θέσεις για μετάλλιο είναι ανοικτές. Ελπίζω ο Ανδρέας να είναι σε καλή μέρα και να τα καταφέρει».

Στη 18η θέση κατετάγη ο 18χρονος αθλητής της Ολυμπιάδας ’73 Αλέξανδρος Καπισίδης στα 1500μ. ελεύθερο, μετά το πέρας του αγωνίσματος το απόγευμα με την πραγματοποίηση της γρήγορης σειράς. Ο νεαρός κολυμβητής σημείωσε χρόνο 15:39.39, το οποίο αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος