ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / STOIXIMAN FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΛΑΡΙΣΑ

Στον τελικό για πέμπτη φορά ο Ολυμπιακός, 9-6 τον Εθνικό Nobel Helllas

  16.04.2022 18:37       793

Ο Ολυμπιακός θα παίξει για πέμπτη συνεχή χρονιά και θα διεκδικήσει αύριο (Κυριακή, 17/4, 17:00, ΕΡΤ Sports) το τέταρτο Κύπελλο Υδατοσφαίρισης Γυναικών της ιστορίας του. Στον δεύτερο ημιτελικό του Stoiximan Final-4 Κυπέλλου Yδατοσφαίρισης Γυναικών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας Λάρισας, νίκησε 9-6 τον Εθνικό Nobel Helllas, και θα αντιμετωπίσει τον ΑΝΟ Γλυφάδας i repair που νωρίτερα επιβλήθηκε της ΑΕΚ 8-7.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκτάλεπτου, με τέρματα από την Έλενα Ξενάκη, την  Ελευθερία Πλευρίτου. και πέναλτι της Νικόλ Ελευθεριάδου.  Η Βασιλική Πλευρίτου στο δεύτερο πλέον οκτάλεπτο σημείωσε το 4-0. Πρώτο γκολ για τον Εθνικό Nobel Hellas 4:09 από τη λήξη του ημιχρόνου με σκόρερ την Ελένη Ελληνιάδη (4-1), ενώ η Ρεβέκα Πάρκες μείωσε εκ νέου στο 3:07 (4-2).  Στον παίκτη παραπάνω η Ελευθεριάδου σκόραρε για τον Ολυμπιακό για το 5-2 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η Έλενα Ξενάκη σημείωσε το πρώτο τέρμα και στο δεύτερο μέρος, ο πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός, αύξησε στο +4 τη διαφορά (6-2). Εντυπωσιακό τέρμα της Καρολίνας Ιωάννου για τον Κυπελλούχο Ευρώπης που μείωσε σε 6-3, αλλά η Ξενάκη βρήκε και πάλι το δρόμο για τα δίχτυα για το 7-3. Η Φωτεινή Τριχά σκόραρε για το 8-3, ο Εθνικός Nobel Hellas με δυο γκολ (Ιωάννα Χαραλαμπίδη και Πάρκες), μείωσε σε 8-5. Η διαφορά πήγε εκ νέου στο +4 (9-5) με τέρμα της Ελευθεριάδου στο τέταρτο πλέον οκτάλεπτο. Η Τζόνσον απέκρουσε το πέναλτι της Βασιλικής Πλευρίτου, η Ιωάννου μείωσε σε 9-6 που ήταν και το τελικό σκορ του δεύτερου ημιτελικού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS 9-6

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-2, 3-3, 1-1.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Μπιράκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 3, Κανετίδου, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 1, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Δρακωτού.

ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου 2, Ιωάννα Χαραλαμπίδη 1, Ελληνιάδη 1, Κοντονή, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Ιόλη Μπενέκου, Καραμπέτσου, Τζόνσον.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος