ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΓΛΑΣΚΩΒΗΣ

Στον τελικό με Πανελλήνιο ρεκόρ Ντουντουνάκη (50μ πεταλούδα) και Χρήστου (100μ ύπτιο)

  05.12.2019 20:54       1211

Την πρόκριση στον τελικό, σε συνδυασμό με Πανελλήνια ρεκόρ πανηγύρισαν οι δύο Έλληνες αθλητές το απόγευμα της Πέμπτης (5/12), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε πισίνα 25 μέτρων στη Γλασκώβη.

Η Άννα Ντουντουνάκη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στα 50μ πεταλούδα στην 7η θέση με χρόνο 25.60 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος, πετυχαίνοντας νέα Πανελλήνια επίδοση, αφού βελτίωσε το πρωϊνό της ρεκόρ.

Την πρόκριση σε τελικό πήρε και ο Απόστολος Χρήστου στα 100μ ύπτιο, καθώς κατέλαβε την 6η θέση στον ημιτελικό, σημειώνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 50.58, καταρρίπτοντας τον δικό του χρόνο από τις 13/12/2017 με 50.66.

Για τις δύο προκρίσεις στους τελικούς, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Αλέξανδρος Νικολόπουλος δήλωσε: "Είναι επιτυχία η πρόκριση τους. Η 25αρα πισίνα είναι πιο «τεχνική» και τα παιδιά έχουν διορθώσει σημαντικές λεπτομέρειες εξού και οι σημαντικές επιδόσεις τους. Η βελτίωση ποτέ δεν τελειώνει. Έχουν έρθει σε αυτούς τους αγώνες χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Οι επιδόσεις τους, λοιπόν, είναι με θετικό πρόστιμο και τους δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο ενόψει της Ολυμπιακής χρονιάς. Τέλος, η εμπειρία τους είναι αυτή που μετράει".

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.