ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EUROLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στον τελικό ο Ολυμπιακός, 8-7 τον ΝΟ Βουλιαγμένης - Αντίπαλος η Σαμπαντέλ στον αγώνα για το τρόπαιο

  19.04.2019 13:48       826

Την πρόκρισή του στον τελικό της Euroleague Γυναικών στην υδατοσφαίριση (20/04 14.30) εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε στον ημιτελικό του ελληνικού «εμφυλίου» του Final-4 στην Ισπανία, με 8-7 του ΝΟ Βουλιαγμένης.

Η αναμέτρηση, όπως αναμενόταν, ήταν συγκλονιστική, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στα δύο πρώτα οκτάλεπτα (4-4).

Η ομάδα του Λαιμού προηγήθηκε στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως ο Ολυμπιακός με ένα ξέσπασμα τριών τερμάτων, πήρε «κεφάλι» στο σκορ και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Πρωταγωνίστρια η  Άλκιστη Αβραμίδου, η οποία πέτυχε τα 4 τελευταία τέρματα των «ερυθρολεύκων», συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανατροπή και την πρόκριση της ομάδας της.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  7-8

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 1-1

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου 1, Ράνει, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη.

Ολυμπιακός(Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτη Ελ. 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Μπάκλινγκ, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου θα είναι η διοργανώτρια και οικοδέσποινα του f-4 ισπανική Σαμπαντέλ, που νίκησε εύκολα στον άλλον ημιτελικό την ιταλική Πάντοβα με 8-5.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (20/4):

12.30 ΝΟ Βουλιαγμένης - Πάντοβα (μικρός τελικός)

14.15 Ολυμπιακός - Σαμπαντέλ (Μεγάλος Τελικός)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής