ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ/ ΚΑΖΑΝ/ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στον τελικό των 50μ ύπτιο η Δράκου, με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ

  05.08.2015 19:07       1082

ΦΩΤΟ: Η τρομερή Νόρα Δράκου προκρίθηκε στον τελικό των 50μ ύπτιο, με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ

Τη μεγαλύτερη ως τώρα διάκριση της κολυμβητικής αποστολής στο 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του Καζάν πέτυχε η εκπληκτική  Νόρα Δράκου. Η πατρινή πρωταθλήτριά μας προκρίθηκε με επίδοση 28.01 στον αυριανό τελικό των 50μ ύπτιο (18:49), καταρρίπτοντας παράλληλα και το Πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε η ίδια από το 2011 (28.25). Η αθλήτρια του Ωκεανού ήταν 5η στη σειρά της, αλλά σφράγισε με τον εντυπωσιακό της χρόνο και την 8η καλύτερη επίδοση το εισιτήριο της πρόκρισης στις 8 καλύτερες κολυμβήτριες του κόσμου, στο αγώνισμα.

Tην έκτη θέση στον δεύτερο ημιτελικό των 200μ Μικτή ατομική κατέκτησε ο Ανδρέας Βαζαίος με 1:59.53 και δεν προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, όντας συνολικά 13ος

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο προπονητής της Δράκου, Γιώργος Λεκάκης που μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τη μεγάλη επιτυχία της αθλήτριάς του: «Το ένα θαύμα έγινε. Ήταν μια εκπληκτική κούρσα από τη Νόρα, που βρίσκεται πια στις 8 καλύτερες κολυμβήτριες του κόσμου στα 50μ ύπτιο. Περίμενα ότι θα κάνει μια επίδοση γύρω στα 28 δευτερόλεπτα, αλλά δε περίμενα ότι θα κολυμπήσει τόσο γρήγορα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και συγκινημένος για τη Νόρα, που δείχνει μεγάλα αποθέματα ψυχής, πέτυχε μια τεράστια επίδοση, ένα τεράστιο Πανελλήνιο ρεκόρ και προκρίθηκε σε έναν τελικό, όπου πάει να κάνει την υπέρβαση.  Θα θέλαμε να κατέβει τα 28 δευτερόλεπτα στον αυριανό , αλλά ήδη μέχρι εδώ που έφτασε είναι μια τεράστια επιτυχία, για μία αθλήτρια που προέρχεται από τραυματισμό και έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή. Συγχαρητήρια τόσο στη Νόρα, όσο και στα υπόλοιπα παιδιά που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ