ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / FINA DIVING WORLD CUP

Στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από 10 μ. οι Μόλβαλης / Τσιρίκος

  01.05.2021 09:44       1202

Πρώτος στόχος της ημέρας -που ήταν η πρόκριση στον τελικό με καλή εμφάνιση- επετεύχθη για τους Έλληνες καταδύτες Νίκο Μόλβαλη και Θάνο Τσιρίκο, στην πρεμιέρα του FINA Diving World Cup, στο Τόκιο, που αποτελεί και τον αγώνα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς. Το ελληνικό δίδυμο προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος μετά από πολύ καλή εμφάνιση στον πρωινό προκριματικό (Μ. Σάββατο 1/5) όπου βαθμολογήθηκε με 341 β. και κατέλαβε τη 10η θέση (προκρίθηκαν οι 12 πρώτοι). Να σημειώσουμε ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουαντσού της Κορέας, οι αθλητές μας είχαν βαθμολογηθεί με 332 β., κάτι που σημαίνει ότι έχουν βελτιωθεί τα μέγιστα.

Οι Βρετανοί Τομ Ντέιλι και Μάθιου Λι, που είναι το μεγάλο φαβορί ήταν πρώτοι με 441.72. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσμστα πάνω στις φωτος.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) και εκεί η αποστολή είναι ιδιαίτερα δύσκολη όσον αφορά την πρόκριση, καθώς δίνονται τρία εισιτήρια, όχι απαραίτητα τα τρία πρώτα, καθώς έχουν προκριθεί και τέσσερα ζευγάρια, ήδη από τη Γκουαντσού (συν τη διοργανώτρια χώρα). Το ελληνικό δίδυμο αγωνίζεται τρίτο στη σειρά στον τελικό.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής