ΤΕΧΝΙΚΗ / 13ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ / Καλαϊτζογλίδης

«Στους πρωταγωνιστές η Ελλάδα»

  25.06.2014 15:47       1452

ΦΩΤΟ: Η Εθνική μας ομάδα στα Χανιά, σήμερα (25/6)

Πίστη στις δυνατότητες της Εθνικής μας ομάδας και αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στο 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Τεχνικής κολύμβησης, που διεξάγεται (27-20 Ιουνίου) στα Χανιά, εκφράζει ο εκ των ομοσπονδιακών τεχνικών μας (υπεύθυνος στο Βορρά) Γιάννης Καλαϊτζογλίδης.

«Σίγουρα η Ρωσία που είναι εδώ στα Χανιά με πλήρη ομάδα (28 αθλητές) πρόκειται να κυριαρχήσει στην διοργάνωση. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από εκεί και μετά όμως, Κορέα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Κολομβία αλλά και εμείς, θα πρωταγωνιστήσουμε. Ο πήχης είναι ψηλά με βάση την ιστορία, τις επιτυχίες μας, αλλά και το υψηλό επίπεδο των αθλητών μας. Πάντα όμως χρειάζεται να κρατάμε τη μπάλα χαμηλά και να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Άλλωστε το να προσδιορίσει κάποιος με ακρίβεια τι θα κάνουμε σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση, είναι παρακινδυνευμένο. Πιστεύουμε πάντως ότι οι περισσότεροι αθλητές μας θα είναι στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Όσο για τα μετάλλια που θα έλθουν, είναι νομίζω πρόωρο να κάνουμε εκτιμήσεις», τονίζει και συνεχίζει: «Όλες αυτές τις ημέρες γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να τα προλάβουμε όλα και οργανωτικά στο Κολυμβητήριο των Χανίων. Αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε καλά.

Όσοι καταφέρουν να έλθουν στο Κολυμβητήριο, γιατί σίγουρα δεν θα τους χωρέσει όλους, να είναι σίγουροι ότι θα νιώσουν δυνατές συγκινήσεις από τις προσπάθειες των αθλητών μας. Είμαστε μια δεμένη ομάδα πάνω απ’ όλα. Μια γροθιά όλοι».

Ο ίδιος δεν παραλείπει να κάνει τις επισημάνσεις του: «Ο χώρος του υγρού στίβου συνολικά, των αθλημάτων της ΚΟΕ, έχει κοινά προβλήματα. Με τα κλειστά και προβληματικά Κολυμβητήρια, με την οικονομική κρίση που επηρεάζει όλους, με ότι δυσκολίες αντιμετωπίζουμε συνολικά στην προσπάθεια που κάνουμε. Επομένως ότι θετικό φέρει αυτή η διοργάνωση θα είναι καλό και θα αντανακλά σ’ όλο το χώρο της Ομοσπονδίας μας».

ΧΑΝΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ