ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / PLAY OFF ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (1-4)

Στους τελικούς ο Ολυμπιακός, 11-7 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και 2-0 νίκες (pics)

  02.05.2023 21:36       24135

Πιστός στο ραντεβού και φέτος, πέρασε στους τελικούς των play off του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Ανδρών, ο Ολυμπιακός και θα επιδιώξει τη διατήρηση των σκήπτρων του.

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν επί του Πανιωνίου και στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα των πλέι οφ, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, αυτή τη φορά με 11-7, έκαναν το 2-0 στις νίκες και πέτυχαν τον στόχο, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του φαβορί στη σειρά.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στους τελικούς, με πλεονέκτημα έδρας, τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Σμύρνης - ΝΟ Βουλιαγμένης. Ο Πανιώνιος θα παίξει για την 3η-4η θέση, με μειονέκτημα έδρας, κόντρα στον ηττημένο του παραπάνω ζευγαριού.

Ο Πανιώνιος το πάλεψε γερά, αλλά οι παίκτες του Μιλάνοβιτς βρήκαν λύσεις σε δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο κι έχτισαν μια διαφορά δύο γκολ, 5-7. Ο Πανιώνιος, όμως, σκληρό καρύδι ισοφάρισε σε 7-7. Τα γκολ των Βάμος και Φουντούλη, για το 7-9 και μια καθοριστική απόκρουση σε πέναλτι του Ζερδεβά ήταν καθοριστικά και οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν μέχρι το τελικό 7-11.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-11

Οκτάκεπτα: 2-1, 1-3, 2-3, 2-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάντζε 1, Κατραούρας, Καλαϊτζής, Μουρατίδης 1, Παπάκος, Γούνας 3, Σπούνερ, Καπετανάκης, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου Τ. 2, Βάμος 3, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 3, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης.

Διαιτητές: Δαμιανάκης, Κωνσταντινίδης

Αλυτάρχης: Θέμης Χατζής

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής