ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Νίκος Δεληγιάννης

Στόχος για τους Ολυμπιακούς η τετράδα

  08.04.2012 09:43       942

"Θα διεκδικήσουμε κάτι καλό". Αυτό ισχυρίστηκε αναφορικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες ο Νίκος Δεληγιάννης και έχει κάθε λόγο να το πιστεύει. Η εθνική, παρά την ήττα της στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, σημείωσε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση και κόντραρε "στα ίσια" μία από τις κορυφαίες ομάδες. Τα οφέλη λοιπόν από το προολυμπιακό πολλά, αλλά τα περιθώρια βελτίωσης ακόμα περισσότερα, όπως φαίνεται άλλωστε και από τις δηλώσεις του διεθνούς πορτιέρο.

Αναλυτικά τα λόγια του:

Για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο: "Ήταν ένα παιχνίδι άνευ σημασίας, αλλά εμείς παρ' ότι έχουμε πετύχει το στόχο μας το παλέψαμε. Θέλουμε σταδιακά να φθάσουμε τις ομάδες της πρώτης γραμμής, όπως είναι άλλωστε και το Μαυροβούνιο. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά μετά το παιχνίδι μας "στράβωσε" και δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε το ίδιο καλά. Η διαιτησία ήταν πολύ κακή, αλλά δεν μας φταίει. Ασχοληθήκαμε, χωρίς να πρέπει και αποσυντονιστήκαμε από ένα σημείο και μετά".

Για το τι αποκομίζει η ομάδα από το πρόσφατο παιχνίδι, αλλά και τα προηγούμενα: "Κυρίως αυτοπεποίθηση. Βλέπουμε ότι η ομάδα σημειώνει συνεχή βελτίωση. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα παίξαμε με το Μαυροβούνιο, το οποίο έχει συμμετοχές σε πολλές διοργανώσεις και τελικούς. Δείχνουμε ότι είμαστε από τις καλύτερες ομάδες. Αυτό φάνηκε από το σημερινό παιχνίδι αλλά και από την εν γένει παρουσία μας στο τουρνουά".

Για τους Ολυμπιακούς αγώνες: "Πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά το καλοκαίρι. Στόχος μας για τους Ολυμπιακούς είναι να χτυπήσουμε την πόρτα της τετράδας και να μπούμε ξανά στις μεγάλες ομάδες. Δεν πρέπει να αρκεστούμε σε ένα καλό πλασάρισμα ή την 5η-6η θέση. Θα διεκδικήσουμε κάτι καλό και θα προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι να το πετύχουμε".

Για τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας: "Είμαι βέβαιος ότι θα παίξουμε πολύ καλά. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε και σε άμυνα και σε επίθεση. Εδώ ας πούμε, ήρθαμε ασύνδετοι, εγώ και ο Θοδωρής (Χατζηθεοδώρου) μαθαίνουμε ακόμα. Στο τουρνουά είδαμε πολλά σημεία τα οποία χρειάζονται βελτίωση κι εκεί θα δουλέψουμε"

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος