ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Σπύρος Γιαννιώτης

«Στόχος η διάκριση»

  08.07.2014 10:33       915

O Σπύρος Γιαννιώτης συνεχίζει την προετοιμασία του με αμείωτους ρυθμούς ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης στο Βερολίνο. Πριν λίγο καιρό ο αθλητής του Ολυμπιακού συμμετείχε με την Κέλλυ Αραούζου σε αγώνα για τα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος διεξήχθη στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας. Ο ίδιος, αν και βρισκόταν στην πρώτη θέση και διεκδικούσε το χρυσό μετάλλιο, δε κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα εγκαταλείποντας 2χλμ πριν από τον τερματισμό, λόγω ενοχλήσεων στον ώμο.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να μην ολοκληρώσει την κούρσα: «Η αλήθεια είναι πώς ένιωθα καλά, κάνοντας μια γρήγορη κούρσα στα πρώτα χιλιόμετρα όμως η συνέχεια δεν ήταν αναμενόμενη. Μετά τα 7.000 μέτρα ένιωσα ενοχλήσεις στον ώμο μου και προτίμησα να μην το επιβαρύνω ενόψει Βερολίνου. Το νερό ήταν κρύο και πιθανόν έσφιξα το σώμα μου παραπάνω απ' ότι έπρεπε».

Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής αναφέρθηκε στους στόχους του, που δεν είναι άλλοι από μια διάκριση στη σπουδαία ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Συνεχίζω την προσπάθεια μου και ελπίζω οι ενοχλήσεις που νιώθω να μη με επηρεάσουν ώστε να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Υπάρχει ακόμη ένα διάστημα προετοιμασίας στο οποίο θα προσπαθήσω να δουλέψω στοχεύοντας στη διάκριση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος