ΤΕΧΝΙΚΗ / Σοφία Κτενά

«Στόχος η διάκριση στην Ιταλία»

  12.05.2014 14:13       1144

Η Σοφία Κτενά πρωταγωνίστησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ της Τεχνικής Κολύμβησης που διεξήχθη το τριήμερο 9 έως 11 Μαΐου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Περιστέρι. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια ανήκει στο σωματείο των «Δελφινιών Περιστερίου» και πέτυχε ένα Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 100μ υποβρύχια αλλά και τέσσερις πρώτες νίκες κάποιες από τις οποίες είναι και όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στο Λιλιάνο της Ιταλίας.

Η ίδια μίλησε για τη συμμετοχή της στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση και τους στόχους για το μέλλον: «Η προετοιμασία για το ΟΠΕΝ πρωτάθλημα κύλησε πολύ καλά για εμένα. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση εδώ στην Ελλάδα και υπήρχε άγχος για να πάνε όλα καλά. Φυσικά, είχα κάποιες ατυχίες, ένα τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο καιρό, ευτυχώς όχι σοβαρό, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε από το να συνεχίσω κανονικά να προετοιμάζομαι και να λάβω μέρος στους αγώνες. Υπήρχαν και.άνθρωποι που με στήριξαν πολύ, οι προπονητές και η οικογένεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω. Εξάλλου, όταν θες κάτι, πρέπει να κάνεις και να δίνεις τα πάντα για να τα καταφέρεις. Προσωπικά, όταν ξεκινά μια χρονιά είμαι αποφασισμένη. Ο στόχος φέτος είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό της Ιταλίας».

Η Σοφία Κτενά μίλησε για το επίπεδο των αγώνων αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της τεχνικής κολύμβησης στην προετοιμασία τους:«Έγινε καλή προετοιμασία, το επίπεδο ήταν υψηλό και δείξαμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση τόσο εμείς όσο και τα παιδιά που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Νέων-Νεανίδων. Πέρα απ' αυτό, υπάρχουν πολλά προβλήματα καθώς αναγκαζόμαστε να μεταφερόμαστε από κολυμβητήριο σε κολυμβητήριο για να κάνουμε τις προετοιμασίες μας. Προσωπικά κάνω προπονήσεις από το Περιστέρι και το Χαϊδάρι ως το Ζάππειο, όπου και θα ξεκινήσω αυτό το διάστημα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος