ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Γιώργος Μορφέσης

"Στόχος η τετράδα"

  29.08.2013 16:25       761

Για την Κωνσταντινούπολη και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων (1-8 Σεπτεμβρίου) μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, ο άμεσος συνεργάτης του, Στέφανος Λέανδρος και οι παίκτριες Μίλβα Καλογεράκου και Χριστίνα Κότσια.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής,Γιώργος Μορφέσης έθεσε ξεκάθαρο στόχο την τετράδα, δηλώνοντας: «Είναι η πρώτη φορά που τα κορίτσια γεννημένα το 1996 κάνουν μια Εθνική ομάδα, οπότε πρέπει να δούμε πρώτα τις δυνατότητές μας και μετά τους αντιπάλους μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Δυστυχώς μας πίεζει ο χρόνος και δεν είχαμε τη δυνατότητα να είμαστε πολλές μέρες μαζί. Ο στόχος μας πάντα είναι να μπούμε στην τετράδα και από εκεί και πέρα βλέπουμε για το μετάλλιο».

Την πίστη του ότι θα συνεχιστούν οι καλές εμφανίσεις των Εθνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις εξέφρασε ο βοηθός προπονητή, Στέφανος Λέανδρος: «Ελπίζουμε να έχουμε συνέχεια στις προηγούμενες πορείες που έχουμε κάνει στα Ευρωπαϊκά και στα Παγκόσμια πρωταθλήματα. Η ομάδα είναι καινούργια, δεν γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας, όπως δεν μας γνωρίζουν κι εκείνοι, οπότε θα πάμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό κι ευελπιστούμε ότι θα είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε άλλη φορά, οπότε θα είναι δύσκολο και για εμάς».

Η Μίλβα Καλογεράκου φάνηκε αισιόδοξη για την πορεία της Εθνικής στην Πόλη, δηλώνοντας: «Είμαστε καλά προετοιμασμένες, καθώς είμαστε η μοναδική ομάδα που έχουμε 5 κορίτσια που συμμετείχαν στις μεγαλύτερες ηλικίες. Δεν έχουμε δει τις άλλες ομάδες, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια διοργάνωση σ’ αυτές τις ηλικίες. Ευελπιστούμε για το καλύτερο, πιστεύουμε ότι θα τα πάμε αρκετά καλά και πάμε για μετάλλιο»

Για τη νέα αποστολή του ελληνικού πόλο μίλησε και η Χριστίνα Κότσια, η οποία δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στην Τουρκία, λόγω ηλικίας. Παρόλα αυτά δεν παρέλειψε να αναφερθεί για την προσπάθεια των κοριτσιών, με τις οποίες (τις περισσότερες) μοιράσθηκε χαρές και συγκινήσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου: «Πιστεύω ότι η ομάδα που θα πάει στην Κωνσταντινούπολη έχει πάρα πολύ ταλέντο. Το ότι 6 κοπέλες από αυτή την ομάδα συμμετείχαν και στο Παγκόσμιο του Βόλου, λέει πάρα πολλά. Είμαι σίγουρη ότι θα κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και πιστεύω πως θα τα καταφέρουν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος