ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιώργος Μορφέσης

«Στόχος η τετράδα»

  11.07.2014 20:19       787

Ο Γιώργος Μορφέσης έκανε την τελική του επιλογή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με την Εθνική μας ομάδα Γυναικών υδατοσφαίρισης να αναχωρεί την Τρίτη 15 Ιουλίου για την Ουγγρική πρωτεύουσα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την επιλογή των παικτριών που θα απαρτίσουν την αποστολή της  Εθνικής ομάδας: «Δεκαπέντε κοπέλες διεκδικούσαν εννέα θέσεις στη δεκατριάδα. Ήταν δύσκολος ο ρόλος μου, υποχρεώθηκε να αφήσω έξω την Ξενάκη και την Κότσια. Είπα και στα δύο κορίτσια ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και μπορούν να υπολογίζουν σε μένα  για τις επόμενες διοργανώσεις. Η επιλογή μου ήταν η Μπενέκου και η Πλευρίτου παρά το μεγάλο ταλέντο όλων των κοριτσιών που διεκδικούσαν μια θέση».

Αναφερόμενος στην προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υποστήριξε: «Κακά τα ψέματα, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς. Η Ελλάδα πηγαίνει σε αυτή τη διοργάνωση χωρίς αγώνες και με μόνη εμπειρία από το «Θέτις Καπ», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα πριν από λίγες εβδομάδες.  Είναι γνωστό ότι μόνο με προπόνηση δε μπορείς να έχεις σοβαρά αποτελέσματα. Εμείς δυστυχώς πηγαίνουμε σε αυτή τη διοργάνωση μόνο με προπονήσεις και χωρίς σπουδαία και ανταγωνιστικά παιχνίδια».

Όσον αφορά τους στόχους αυτής της ομάδα ο Γιώργος Μορφέσης τόνισε:  «Η Ελλάδα έχει πάντα ως στόχο τη διάκριση. Βασικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα κάτι που αφενός σημαίνει  ότι θα είμαστε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν του χρόνου και δεύτερον θα μας δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μια θέση στο βάθρο και ότι καλύτερο μπορούμε από τη στιγμή που θα είμαστε στην τετράδα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών συμπλήρωσε: «Στην Ευρώπη υπάρχουν 5-6 ομάδες οι οποίες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και που μάχονται για τις κρίσιμες θέσεις. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς, καθώς είμαστε μέσα σε αυτές».

Η Εθνική ομάδα αναχωρεί την Τρίτη για Βουδαπέστη, τη Δευτέρα θα υπάρχει προπόνηση στην Αθήνα και την Τετάρτη υπάρχει το εναρκτήριο παιχνίδι με την Αγγλία. Ο Γιώργος Μορφέσης τόνισε όσον αφορά αυτό: «Είναι ένα πονηρό παιχνίδι. Θα υπάρχει ένας πολύ καλός  φίλος στον πάγκο της Αγγλίας, ο Κώστας Βαμβακάρης. Είναι μια ομάδα που ανεβαίνει διαρκώς και με τον Κώστα ως προπονητή έχει κάνει σημαντικά βήματα. Πριν από λίγους μήνες κέρδισε την Ισπανία για το Γουόρλντ Λιγκ. Θα πρέπει το συγκεκριμένο παιχνίδι να προσεχτεί ιδιαίτερα από εμάς».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος