ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Κυριάκος Νανούσης

«Στόχος μας ακόμα περισσότεροι έλεγχοι ντόπινγκ»

  01.10.2012 13:10       1330

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου (29/9) πραγματοποιήθηκαν στο Κασκάις της Πορτογαλίας οι εκλογές με στόχο τη σύνθεση των νέων Επιτροπών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len).  

Ένας εκ των τεσσάρων Ελλήνων που επιλέγησαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη, ο Κυριάκος Νανούσης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος της Ιατρικής επιτροπής της Len.

«Είναι η τρίτη τετραετία που εκπροσωπώ τη χώρα μας στην Ιατρική επιτροπή της Len, δύο φορές ως μέλος και τώρα ως Αντιπρόεδρος. Βασική μου αρμοδιότητα είναι οι έλεγχοι ντόπινγκ για τα 5 ολυμπιακά αθλήματα τόσο εντός αγώνων (in competition) όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου (out of competition)», δήλωσε αρχικά ο κ. Νανούσης και συνέχισε αναφερόμενος στους στόχους του για την επόμενη τετραετία:

«Βασικό μας μέλημα αρχικά είναι να αυξήσουμε και να εντείνουμε τους ελέγχους out of competition, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή στο σπίτι των αθλητών και έπειτα να διπλασιάσουμε ή να τριπλασιάσουμε, αν μας το επιτρέπει το μπάτζετ της Len, τον αριθμό των δειγμάτων στους in competition ελέγχους, κατά τη διάρκεια όλων των Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων».

Τέλος, ο νέος Αντιπρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της Len αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλο για την πρόταση που έκανε στη Len αναφορικά με την υποψηφιότητά μου, αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που η συνεργασία μας θα γίνει ακόμα πιο στενή, καθώς ο κ. Διαθεσόπουλος από φέτος θα είναι και σύνδεσμος (Liaisson) με την ιατρική επιτροπή. Όλο αυτό αποτελεί σπουδαίο κατόρθωμα για την Ελλάδα, καθώς η Πολιτεία είναι δυστυχώς απούσα όλα αυτά τα χρόνια».

Στη φωτογραφία ο Κυριάκος Νανούσης με την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον περασμένο Ιανουάριο.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος