ΤΕΧΝΙΚΗ / Άννα Λύκου

«Στόχος μου η εξάδα»

  13.06.2014 11:32       1555

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων-Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το διάστημα 26 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου θα έχει σπουδαία Ελληνική συμμετοχή με 18 αθλητές και αθλήτριες να παίρνουν μέρος αποφασισμένοι να φέρουν στη χώρα μας διακρίσεις.

Η Άννα Λύκου, μέλος της Εθνικής ομάδας, ξεκίνησε όπως και πολλοί αθλητές της Τεχνικής από την κλασσική κολύμβηση: « Η κλασσική κολύμβηση καλώς ή κακώς είναι πιο διαδεδομένο άθλημα, γι' αυτό και φυσιολογικά ξεκίνησα από εκεί. Άκουγα από πολλούς ότι η Τεχνική κολύμβηση έχει τελείως διαφορετικό στυλ και ότι μπορεί να μου φανεί πιο ενδιαφέρον, γι' αυτό και στράφηκα από μικρή σε αυτό το χώρο. Δοκίμασα και μου άρεσε η λογική του αθλήματος και έμεινα εκεί».

Η αθλήτρια των Δελφινιών Περιστερίου αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Χανιών στο οποίο και θα συμμετέχει, με βασικό στόχο την εξάδα στα αγωνίσματα στα οποία θα λάβει μέρος: « Στόχος για όλη την Εθνική ομάδα είναι το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε ο Ελληνικός Εθνικός ύμνος να ακουστεί όσο το δυνατόν περισσότερο φορές γίνεται αφού θα είμαστε στη χώρα μας. Προσωπικός μου στόχος είναι να είμαι στην πρώτη εξάδα, που θεωρώ ότι είναι και εφικτός καθώς η προπόνηση είναι πολύωρη αλλά αποδίδει».

Η 17χρονη κολυμβήτρια Τεχνικής δε παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ομοσπονδιακούς προπονητές που είναι παράλληλα και προπονητές της ομάδας της. «Ο κύριος Σαλταμανίκας και ο κύριος Ξιάρχος είναι τόσο στην Εθνική, όσο και στην ομάδα μου και αυτό είναι όφελος για μένα γιατί τους ξέρω καλύτερα. Πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας μου, μαζί και με τους γονείς που με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος