ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Απόστολος Χρήστου

«Στόχος μου το Ευρωπαϊκό Νέων της Ουτρέχτης»

  15.10.2013 16:54       725

«Αγώνες, αγώνες, αγώνες. Αυτό είναι που ζητάω από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και, κατά συνέπεια, από την Πολιτεία». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Παγκόσμιο πρωταθλητή, Απόστολο Χρήστου, ο οποίος αναχώρησε πριν από λίγο για το Ντουμπάι, προκειμένου να πάρει μέρος στους αγώνες του Παγκοσμίου κυπέλλου σε 25άρα πισίνα.

Ο Χρήστου, συνοδευόμενος από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Γιάννη Ορφανίδη, εκφράζει την επιθυμία του μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για αγώνες υψηλού επιπέδου, που θα του δώσουν την ευκαιρία να είναι διαρκώς σε επαφή με μεγάλους κολυμβητές, έτσι ώστε να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο χώρο.

Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος θα αγωνιστεί στα 50μ, στα 100μ και στα 200μ ύπτιο, καθώς και στα 100μ μικτής ατομικής, συνεχίζοντας την αναφορά του, υποστήριξε: «Είναι η αρχή της χρονιάς. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για να συλλέξω εμπειρίες. Δεν έχω σαν στόχο τις μεγάλες αποδόσεις, αλλά θέλω να δω που ακριβώς βρίσκομαι αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Ο Χρήστου αναφέρθηκε και στους φετινούς του στόχους: «Ο βασικός στόχος για εμένα είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, το οποίο πραγματοποιείται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας τον Ιούλιο. Επίσης, πολύ μεγάλος προσανατολισμός για εμένα είναι η Ολυμπιάδα των Νέων που γίνεται τον Αύγουστο στην Κίνα. Εκεί θέλω να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο και να διατηρήσω το ρόλο που είχα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντουμπάι, όπου στέφτηκα Παγκόσμιος πρωταθλητής. Η αλήθεια είναι ότι οι απαιτήσεις, πλέον, έχουν αυξηθεί για εμένα, αλλά αυτοί οι αγώνες θα μου δώσουν την ευκαιρία να κοιτάξω στα μάτια μεγάλους αντιπάλους».

Κοντά στον αθλητή είναι ο Γιάννης Ορφανίδης, ο Ομοσπονδίακος προπονητής, ο οποίος υποστήριξε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Οι αγώνες του Ντουμπάι αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μεγάλες εμπειρίες και για συναγωνισμό. Είμαστε προσκεκλημένοι της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, ενώ τα έξοδά μας καλύφθηκαν από την Κολυμβητική Ομοσπονδία, την οποία την ευχαριστούμε. Στόχος του Αποστόλη είναι να κυνηγάει τους καλύτερους αθλητές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Στόχος μας, όπως ανέφερε και ο Αποστόλης είναι το Ευρωπαϊκό της Ουτρέχτης, ενώ στη συνέχεια υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό αν θα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών στο Βερολίνο ή στην Ολυμπιάδα Νέων στην Κίνα. Έχουμε πολύ χρόνο να κουβεντιάσουμε με τον αθλητή και να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Βέβαια, η προσωπική μου άποψη, αλλά και η δικιά του, είναι αυτή τη στιγμή να συναγωνίζεται παιδιά της ηλικίας του».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος