ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Αντώνης Φωκαίδης

«Στόχος μου το Πανευρωπαϊκό στο Βερολίνο»

  05.11.2013 13:01       1165

Ο Αντώνης Φωκαίδης ανέβηκε το καλοκαίρι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη και την Κέλλυ Αραούζου. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για την νέα σεζόν και στόχος του, όπως ο ίδιος δήλωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Βερολίνο.

Η έναρξη της νέας  κολυμβητικής χρονιάς, τον βρήκε να δουλεύει ακόμα πιο εντατικά . «Φέτος τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα σε σχέση με πέρσι όσον αφορά τις προπονήσεις. Δουλεύουμε πολύ σκληρά τόσο στη πισίνα όσο και στο γυμναστήριο και για μένα, όσο και για τον προπονητή μου. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε για τις διοργανώσεις που έρχονται τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Ο Μακεδόνας αθλητής, έθεσε τους φετινούς στόχους τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του. «Σκέφτομαι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Παρόλα αυτά και σε εσωτερικό επίπεδο, οι διοργανώσεις έχουν έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα μου. Σίγουρα θα συμμετέχουμε σε ημερίδες και Γκραν Πρι, με στόχο την όσο δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για τη συνέχεια. Ίσως πάρουμε μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αυτό θα το αποφασίσουμε μαζί με τον προπονητή μου».

Ο Αντώνης Φωκαίδης αναφέρθηκε και στην συνεργασία του με τον Σπύρο Γιαννιώτη. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, στο αγώνισμα της ανοιχτής θάλασσας αποτέλεσε σημαντική επιτυχία για τον Φωκαίδη, ως μέλος της ομάδας την οποία συμπλήρωσαν Γιαννιώτης και Αραούζου. Ο ίδιος, δίνει την ελπιδοφόρα διάσταση που συνοψίζεται στην άνοδο του αθλήματος και το  αυξανόμενο ενδιαφέρον από τον κόσμο τόσο στο να μάθει για το συγκεκριμένο αγώνισμα όσο και παρακινούνται νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό. «Η Ελλάδα έχει πολλά χιλιόμετρα θάλασσα. Ο κόσμος που ασχολείται με την ανοιχτή θάλασσα έχει αυξηθεί πάρα πολύ ειδικά από το 2007 που ο Σπύρος ο Γιαννιώτης ξεκίνησε και ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες. Δεν έχει τόσο σχέση με την επιτυχία , αλλά είναι πολύ θετικό το να μπορούν να αναμετρηθούν τα νέα παιδιά με το κύμα και να βλέπουν τις δυνατότητες τους εκεί. Η πισίνα δεν έχει καμία σχέση με τη θάλασσα, είναι πολύ πιο εύκολη».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος