ΤΕΧΝΙΚΗ / Βασιλεία Αγαπητού

«Στόχος το μετάλλιο»

  12.06.2014 13:53       1122

Η Βασιλεία Αγαπητού είναι μέλος της Εθνικής ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης που θα λάβει μέρος τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά  το διάστημα 26 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου, αλλά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Λιλιάνο της Ιταλίας. Η αθλήτρια του «Γλαύκου Περιστερίου» αναφέρθηκε στην ενασχόληση της με ένα άθλημα που που αναπτύσσεται γοργά στη χώρα μας:

«Η αλήθεια είναι ότι η τεχνική κολύμβηση δεν είναι καθόλου διαδεδομένη στη χώρα μας αν και οι διακρίσεις που έχουμε είναι πολλές σε Ευρωπαϊκό αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο. Προσωπικά όταν ξεκίνησα δεν ασχολήθηκα με την κλασσική κολύμβηση όπως οι περισσότεροι, εξάλλου είναι δύο πολύ διαφορετικοί χώροι Τεχνική και κλασσική. Μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον γιατί είναι πολύ ξεχωριστό άθλημα, νιώθεις να κολυμπάς σα δελφίνι και όλα αυτά με ώθησαν στο να ασχοληθώ αποκλειστικά με την Τεχνική κολύμβηση».

Στόχος για τη 17χρονη κολυμβήτρια Τεχνικής στο Παγκόσμιο Νέων των Χανιών είναι να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στις απονομές,  από τη στιγμή που η διοργάνωση θα διεξαχθεί  στην Ελλάδα: «Είναι μια διοργάνωση που φιλοξενείται από τη χώρα μας και αυτό μας έχει πεισμώσει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας ώστε να φέρουμε τις καλύτερες θέσεις που θα μπορέσουμε. Προσωπικός στόχος είναι το μετάλλιο χωρίς να παραγνωρίζω τους δύσκολους αντιπάλους που θα έχω να αντιμετωπίσω».

Η Βασιλεία Αγαπητού θα λάβει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών που θα διεξαχθεί το διάστημα 27 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στο Λιλιάνο της Ιταλίας. Η ίδια βλέπει τη διοργάνωση ως εμπειρία: «Ουσιαστικά για μένα είναι ένα σκαλί παραπάνω υπό την έννοια ότι θα είναι υψηλότερο το επίπεδο μία χρονιά νωρίτερα από την κατηγορία μου παρά το γεγονός ότι βρίσκομαι και στην Εθνική Ανδρών- Γυναικών από πέρυσι. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και σκοπός μου είναι να μετρήσω τις δυνάμεις μου και σε επίπεδο Ανδρών- Γυναικών».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος