ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Κώστας Τσαλκάνης

«Στόχος το ντάμπλ και φέτος»

  11.04.2013 14:51       892

Με τις αναμενόμενες προκρίσεις Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης, αλλά και την μεγάλη νίκη του Αργοστολίου και την ιστορική πρόκριση του Νηρέα Λαμίας, ολοκληρώθηκαν χθες οι προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης  Ανδρών. Οι Κεφαλλονίτες πανηγύρισαν σπουδαία νίκη-πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Φάιναλ Φορ του δεύτερου τη τάξη θεσμού της χώρας μας, επικρατώντας του Παναθηναϊκού εντός έδρας με 6-5. Το ίδιο έπραξε και ο Νηρέας Λαμίας, όντας η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το 1999, που προκρίνεται στους καλύτερους «4» και αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία. Η ομάδα της Λαμίας, νίκησε με 8-6 τον Πανιώνιο στο Κολυμβητήριο του Καρπενησίου, πανηγυρίζοντας την ιστορική της αυτή πρόκριση. Στο δυνατότερο εκ των τεσσάρων ζευγαριών της φάσης των «8», ο Ολυμπιακός έκαμψε έστω και δύσκολα την αντίσταση του ΝΟ Χίου με 10-12 στον Ιωνικό Κολυμβητήριο του ακριτικού νησιού, ενώ ο ΝΟ Βουλιαγμένης δε δυσκολεύτηκε απέναντι στο ΓΣ Ηλιούπολης, επικρατώντας με 6-11.

Αξίζει να σημειωθεί, πως και το φετινό Φάιναλ Φορ θα διεξαχθεί σε επαρχιακή πόλη. Η Λαμία είναι αυτή που έχει επιλεγεί από την ΚΟΕ να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, όμως εάν δεν ολοκληρωθούν τελικά τα έργα στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, αυτή θα μεταφερθεί στο Καρπενήσι.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μίλησε μετά την πρόκριση του ΝΟ Βουλιαγμένης ο Κώστας Τσαλκάνης. Ο αρχηγός της ομάδας του Λαιμού αναφέρθηκε τόσο στην παρουσία του ΝΟΒ και στο φετινό Φάιναλ Φορ του θεσμού, όσο και στους στόχους που έχουν θέσει εκείνος και οι συμπαίκτες του σε Ελλάδα και Ευρώπη:

«Χθες δε δυσκολευτήκαμε να φτάσουμε στη νίκη και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου, δείχνοντας με τη σοβαρή εμφάνισή μας πως θέλουμε να στεφθούμε κυπελλούχοι για δεύτερη συνεχή χρονιά. Θεωρώ πως είμαστε μαζί με τον Ολυμπιακό τα φαβορί για τον τίτλο λόγω διαφοράς δυναμικότητας με τους άλλους δύο διεκδικητές, όμως και το Αργοστόλι, αλλά και ο Νηρέας Λαμίας έδειξαν πως είναι υπολογίσιμες και καλές ομάδες.

Τώρα για εμάς ακολουθεί πρόγραμμα-φωτιά μέχρι το τέλος της σεζόν. Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει εξ’ αρχής. Πρώτος στόχος είναι το ντάμπλ και φέτος. Βέβαια, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε τώρα είναι η πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από εδώ και πέρα κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, στοχεύοντας πάντα στη νίκη. Βρισκόμαστε σε στάδιο φουλ προετοιμασίας για το πρώτο παιχνίδι με τη Μπαρτσελονέτα, όπου θα τα δώσουμε όλα για νίκη με καλή διαφορά ενόψει της ρεβάνς στην Ισπανία. Η ισπανική ομάδα είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, αλλά στα μέτρα μας πιστεύω.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος