ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Γιάννης Φουντούλης

Συγκεντρωμένοι στα εναπομείναντα παιχνίδια

  05.04.2012 09:36       1044

Τη νίκη επί της Γερμανίας με 11-9 πανηγύρισε τα ξημερώματα η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών για την 4η αγωνιστική του προολυμπιακού τουρνουά. Πλέον, οι διεθνείς απέκτησαν προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ρουμανία, η οποία όμως θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο στον τελευταίο αγώνα του ομίλου.

Για το μεγάλο αυτό αποτέλεσμα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Γιάννης Φουντούλης (ΦΩΤΟ), τονίζοντας την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι διεθνείς στο παιχνίδι με τους Γερμανούς, δηλώνοντας παράλληλα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί.

«Ήταν μία νίκη που εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την παρουσία μας στην Ολυμπιάδα. Έχουν μείνει δύο δύσκολα παιχνίδια και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τις νίκες».

Για το παιχνίδι με τη Γερμανία σχολίασε: «Παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι. Θέλαμε τη νίκη περισσότερο από τους Γερμανούς και το δείξαμε και στο νερό. Ήμασταν πολύ καλοί τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά όπου βρήκαμε πολλές λύσεις».

Για την υπόθεση πρόκριση και εάν αυτή είναι εξασφαλισμένη είπε: «Όχι, όπως είπα υπάρχουν 2 παιχνίδια ακόμα. Θα δούμε την τελική κατάταξη η οποία δεν είναι σίγουρη, ώστε να μάθουμε τον αντίπαλό μας στα προημιτελικά. Σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

Τέλος, για το εάν θα έπρεπε η εθνική να βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία, σύμφωνα και με την απόδοση που έχει, δήλωσε: «Στον αγώνα με τη Ρουμανία μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, καθώς κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Το Μαυροβούνιο είναι μία πολύ καλή ομάδα και δίκαια κατάφερε και πήρε τη νίκη. Όμως, εμάς ο στόχος δεν είναι τόσο μία καλή θέση στον όμιλο αλλά η πρόκριση και θα είμαστε ικανοποιημένοι εφόσον την πάρουμε. Πάντως, το γεγονός ότι είχαμε πολύ καλή απόδοση στους αγώνες μας δείχνει ότι μπορούμε να κοντράρουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μας δίνει αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε στον εαυτό μας και έχουμε γίνει μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και όλοι μας υπολογίζουν. Αυτό έχει κερδιθεί με πολύ κόπο στα 2 χρόνια που δουλεύουμε με τον κ. Άντριτς».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος