ΤΕΧΝΙΚΗ / 15ο ΣΑΜΑΡΤΖΙΔΗΣ ΚΑΠ / ΚΕΧΑΓΙΑΣ

«Συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση τα ζητούμενα μας»

  30.06.2013 11:43       890

ΦΩΤΟ: Αριστερά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς και δεξιά του ο συνεργάτης του Κώστας Βαμβακάρης

Χαμηλούς τόνους κρατεί η τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας, μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά στη Λαμία και με βάση την εικόνα που παρουσίασαν οι διεθνείς μας, τόσο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης, όσο και το «Σαμαρτζίδης Καπ» που ακολούθησε.

«Η γενική μας εικόνα είναι καλή. Είμαστε νέα ομάδα και έχουμε πολύ δρόμο και δουλειά μπροστά μας. Τα περιθώρια βελτίωσης μας είναι πολλά. Πάνω στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας», λέει ο Σάκης Κεχαγιάς.

«Μετά τις δύο συνεχόμενες διοργανώσεις στη Μερσίνη και τη Λαμία, μπορούμε να πούμε ότι με βάση το δίπτυχο που έχουμε βάλει, δηλαδή πρώτα την συγκέντρωση μας ως ομάδα και μετά την αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχουμε, μπορούμε να πούμε ότι σε κάποια παιχνίδια τα είχαμε τα στοιχεία αυτά, από την αρχή ως το τέλος. Σε κάποια άλλα, όχι και ειδικότερα προς το τέλος του παιχνιδιού.

Μέσα από τέτοιας δυναμικότητας παιχνίδια πάντως, μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Στη Βουδαπέστη (σ.σ στο τουρνουά μετέχουν Ουγγαρία, Μαυροβούνιο και Γερμανία) όπου έχουμε και το τελικό μας τέστ για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, οδηγός θα είναι να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα όποια λάθη μας», υπογραμμίζει ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Βαμβακάρης: «Θέλουμε νοοτροπία νικητή»

Ο συνεργάτης του Σάκη Κεχαγιά, Κώστας Βαμβακάρης, κάνει την δικιά του αποτίμηση από την πλευρά του, που φυσικά και δεν αποκλίνει: «Από την αρχή της προετοιμασίας μας προσπαθούμε να βάλουμε καινούργια πράγματα στην ομάδα. Να δώσουμε νοοτροπία νικητή και να παλεύουμε για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια με οιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό κάναμε και στις δύο τελευταίες διοργανώσεις. Πρέπει πλέον να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί χάσαμε με 1-2 γκολ από έναν μεγάλο αντίπαλο.

Αγώνα με αγώνα η ομάδα μοντάρεται και ελπίζουμε στη Βαρκελώνη που είναι και ο στόχος της, να βρεθούμε στην κατάσταση που όλοι θέλουμε.

Το γεγονός ότι αυτή η Εθνική μας ομάδα βασίζεται κυρίως στις ηλικίες των παγκοσμίων πρωταθλημάτων νέων στο  Σίμπενικ (2009) και το Βόλο (2011), προδιαθέτει για το ευοίωνο μέλλον της», τονίζει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ