ΤΕΧΝΙΚΗ

Συγκινητική ατμόσφαιρα στο Προεδρικό Μέγαρο

  18.12.2012 15:33       1278

ΦΩΤΟ: Σύσσωμη η ελληνική αποστολή των Νεανίδων και η τεχνική ηγεσία της Ομοσπονδίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Τα «χρυσά» κορίτσια του Περθ παρευρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι (18/12) στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τις συνεχάρη και μίλησε για αυτή την πολύ σημαντική επιτυχία που ήρθε σε μια αρκετά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Μια επιτυχία που προβάλλει την πραγματική Ελλάδα και δίνει προοπτική και χαμόγελο, αλλά και ένα ευρύ μέλλον για τον ελληνισμό. Έπειτα, ευχαρίστησε όλα τα κορίτσια προσωπικά και τα στελέχη της Εθνικής ομάδας για τη συμβολή τους.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της ΚΟΕ με τον κ. Κάρολο Παπούλια, ο κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του και του ζήτησε να συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο τον ελληνικό αθλητισμό που αποτελεί το υγιέστερο κομμάτι σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

                                                           ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Γιώργος Μορφέσης αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Κάρολο Παπούλια δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Ο κ. Παπούλιας εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος, γεγονός που μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Μας ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά και αυτό που κρατάμε από τα λεγόμενά του είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή που θέλουν ορισμένοι να παρουσιάζουν, αλλά αυτή των επιτυχιών και των μεγάλων επιτευγμάτων. Για εμάς είναι ύψιστη τιμή το ότι μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώτος πολίτης της χώρας. Επίσης, μας ευχήθηκε να είμαστε δυνατοί, να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να ανεβάζουμε ψηλά την Ελλάδα».

                                                           ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας συγχαίρει τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Μορφέση

Αναφορικά με το θέμα των προνομίων και πόσο σημαντική είναι η επαναφορά τους στον αθλητισμό ο κ. Μορφέσης σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το θέμα των κινήτρων και για τα συγκεκριμένα κορίτσια, αλλά και τις προηγούμενες και τις επόμενες γενιές. Αποτελεί θέμα βιοποριστικό, ώστε να έχουν τη δυνατότητα τα κορίτσια αυτά να μπουν σε κάποιο ΑΕΙ. Είναι κάτι που το δικαιούνται. Είναι πλέον λιγοστοί οι Παγκόσμιοι και Ευρωπαϊκοί πρωταθλητές και δεν πρέπει να τους αγνοούμε, αλλά να τους επιβραβεύουμε, δίνοντας τους ένα κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Θεωρώ ότι αυτό το έχουν καταλάβει οι υπεύθυνοι στον Αθλητισμό και την Παιδεία και το κενό που υπάρχει από το 2008 θα διορθωθεί με το νέο νόμο».

Μία εκ των πρωταγωνιστριών του Περθ, η Κατερίνα Ζάντου, πήρε το λόγο λέγοντας: «Το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση με τον κ. Παπούλια ήταν πολύ καλό. Χαρήκαμε ιδιαίτερα που συναντηθήκαμε με ανθρώπους που είναι κοντά μας. Όσον αφορά τα προνόμια, είναι πολύ σημαντικό να επανέλθουν και για εμάς και για τις μικρότερες. Παλεύουμε από το 2011 γι’ αυτό το θέμα, χωρίς να έχουμε καταφέρει κάτι. Μάλιστα, ο κ. Ιωαννίδης μας ενημέρωσε ότι μέχρι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο σχετικά με την επαναφορά των κινήτρων. Ελπίζω αυτή τη φορά να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι αθλητές που διακρίνονται να έχουν μία θέση σε κάποιο δημόσιο πανεπιστήμιο. Δεν ζητάμε καμία χρηματική βοήθεια. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη βοήθεια για εμάς».

ΦΩΤΟ: Τα «χρυσά» κορίτσια τις Εθνικής ομάδας Νεανίδων δέχονται συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Κολυμβητική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Κατσαρός, ο Γεν. Γραμματέας κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο ταμίας κ. Ηλίας Ξιάρχος και η κ. Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και έφορος της Εθνικής Νεανίδων.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος