ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΚΛΑΪΠΕΔΑ

Συγκλονιστικό και το φινάλε με εννέα ακόμη μετάλλια (5-2-2) και παγκόσμιο ρεκόρ - Πρωτιά της Ελλάδας στον πίνακα μεταλλίων με 32 (pics)

  30.06.2024 20:25       898

Ιδανικό ήταν και το φινάλε για την γενικότερα συγκλονιστική εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων - Νεανίδων στην Κλαϊπέδα της Λιθουανίας.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν άλλα 9 μετάλλια στο φινάλε της διοργάνωσης, την Κυριακή (30/6) το βράδυ, από τα οποία τα οποία 5 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα, ενώ κατέρριψαν ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ Νέων - Νεανίδων, αλλά και ένα τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ. Η Ελλάδα πήρε με διαφορά την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων με συνολικά 32 μετάλλια (15 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα) σε μια θριαμβευτική παρουσία στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι διακρίσεις της τελευταίας ημέρας:

Στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ μικτή η Μικτή Ομάδα με τους Γιαννιτσάκη, Παντελόγλου, Μιχαηλίδη, Ηλιάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 2:46.60, που αποτελεί
νέο παγκόσμιο ρεκόρ Νέων - Νεανίδων.

100μ επιφάνεια Νεανίδων: Χρυσό μετάλλιο η Μαρία Ηλιάκη με 38.79, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων. Στο ίδιο αγώνισμα η Ιφιγένεια Τελιούση κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 39.82.

100μ επιφάνεια Νέων: Χρυσό μετάλλιο ο Ραφαήλ Κόκκινος με 36.55. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αθανάσιος Μιχαηλίδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 36.97.

200μ διπλά πέδιλα Νέων: Χρυσό μετάλλιο ο Βασίλης Γιαννιτσάκης με 1:38:11. Στο ίδιο αγώνισμα, 6ος ο Ευάγγελος Σανίδας με 1:41.02.
 
800μ επιφάνεια Νεανίδων: Χρυσό μετάλλιο η Ελένη Καλφίδου με 7:03.17.

200μ διπλά πέδιλα Νεανίδων: Ασημένιο μετάλλιο η Αμαλία Παπάζογλου με 1:50.00. Στο ίδιο αγώνισμα, η Παναγιώτα Βλαχαντώνη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 1:50.01.

400μ υποβρύχιο Νέων: 4ος ο Αλέξανδρος Πιττής με 3:09.55.

400μ υποβρύχιο Νεανίδων: 7η η Κλεάνθη Ηλιάκη με 3:25.09.

Δείτε, πάνω, photos των θριαμβευτών και τον τελικό πίνακα μεταλλίων.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
 
Βασίλης Γιαννιτσάκης: «Νιώθω υπέροχα που μπόρεσα να ολοκληρώσω το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με επιτυχία κάνοντας ατομικά ρεκόρ και φέρνοντας διακρίσεις για την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω την εθνική ομάδα που μας υποστήριξε, τους προπονητές μου, αλλά και τους γονείς μου».
 
Μαρία Ηλιάκη: «Αισθάνομαι ευγνώμων και ευχαρίστηση μετά κι από τις σημερινές επιδόσεις μας, διότι οι κόποι μας ανταμείφθηκαν εκ νέου με τη σημερινή διάκριση της σκυτάλης 4χ100 SB το οποίο αποτελεί και ως Παγκόσμιο ρεκόρ».
 
Αθανάσιος Μιχαηλίδης: «Μεγάλη περηφάνια και δέος για το δεύτερο Παγκόσμιο ρεκόρ που πετυχαίνω μαζί με τους συναθλητές μου και αυτό αποδεικνύει τους κόπους και την σκληρή δουλειά, σε συνεργασία με τους προπονητές μου και τους γονείς μου, που πάντα με στηρίζουν».
 
Λυδία Παντελόγλου: «Οι αγώνες έκλεισαν με ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ για την ελληνική ομάδα και είμαι πολύ περήφανη που ήμουν μέλος της σκυτάλης που κατάφερε να το σπάσει. Η επιτυχία μας οφείλεται κυρίως στη θέληση μας, αφού την τελευταία μέρα των αγώνων η κούραση βρισκόταν στα ύψη. Χαίρομαι που το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τελείωσε με τόσο όμορφο τρόπο».
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής