ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Συνάντηση Υφυπουργού-Εθνικών Ομάδων, κυρίαρχο το θέμα των κινήτρων

  10.12.2012 16:19       997

Παρουσία της Γεν. Γραμματέως αθλητισμού κ. Γιαννακίδου, ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Ιωαννίδης υποδέχθηκε τις Εθνικές μας ομάδες Εφήβων και Νεανίδων, συνεχάρη όλους τους αθλητές και προπονητές και τόνισε ότι είναι πάντα στο πλευρό τους.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το άθλημα του πόλο ως το δυσκολότερο που υπάρχει και τους αθλητές που το υπηρετούν πραγματικούς πρωταγωνιστές στο χώρο του αθλητισμού. Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι έχει κάνει μια τροπολογία, η οποία αναμένεται να εγκριθεί και αναφέρει ότι τα κίνητρα των αθλητών θα ισχύουν με αναδρομική ισχύ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Ικανοποίησε, δηλαδή, τη μεγάλη επιτυχία των κοριτσιών που παίρνουν όλα τα πριμ, από τη στιγμή που θα περάσει ο σχετικός νόμος τον οποίο προετοιμάζει η Κυβέρνηση, ώστε να τον φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο συγκεκριμένος νόμος μιλάει για προνόμια των αθλητών που πήραν την 1η έως 3η θέση σε Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επομένως, η συγκεκριμένη τροπολογία καλύπτει τις Νεάνιδες μας και την διάκρισή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ.

Στο χώρο του υπουργείου σήμερα ήταν ολόκληρες οι αποστολές των Εθνικών μας ομάδων, καθώς και οι παράγοντες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας που νωρίτερα παρευρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος