ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Συνάντηση κορυφής για τις μεγάλες διοργανώσεις του 2020 σε Λάρισα και Βόλο

  31.10.2019 01:09       1926

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας βρέθηκε την Τετάρτη (30/10) το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τη συνάντηση με τους διοικούντες της ΚΟΕ, προκειμένου να γίνουν οι πρώτες συζητήσεις για τις μεγάλες διοργανώσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2020 σε Λάρισα και Βόλο, σε συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Στη σύσκεψη με τον κ. Αγοραστό, από πλευράς ΔΣ της ΚΟΕ, μετείχαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός και ο Ταμίας Ηλίας Ξιάρχος. Παραβρέθηκε, εξάλλου, ο ειδικός συνεργάτης Νίκος Σπηλιωτόπουλος.

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις διοργανώσεις των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Παίδων και Κορασίδων (U16) της FINA, που θα γίνουν παράλληλα σε Λάρισα και Βόλο στις 5-12 Ιουλίου 2020. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη χάραξαν τους βασικούς άξονες της προετοιμασίας των συγκεκριμένων αγώνων, καθώς θα πρόκειται για ένα γιγαντιαίο εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά, με τη συμμετοχή συνολικά 56 Έθνικών ομάδων (32 Παίδων και 24 Κορασίδων). Έγινε, όμως, αναφορά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών της LEN (U19), που έχει οριστεί να γίνει στον Βόλο 6-13 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή στη Λάρισα των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων τεχνικής κολύμβησης, που είναι προγραμματισμένοι για τις 21-23 Φεβρουαρίου 2020.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των παρισταμένων στη σύσκεψη κορυφής:

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟΕ για την άριστη συνεργασία μας και την προστιθέμενη αξία που δίνουμε στον ελληνικό αθλητισμό και ταυτόχρονα στον αθλητικό τουρισμό της Ελλάδας. Χάρη στην ΚΟΕ και την αγαστή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και με την αυτοδιοίκηση, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει μία παράδοση μεγάλων διοργανώσεων οι οποίες έχουν αφήσει βαθύ το αποτύπωμά τους, ως προς την άριστη τέλεση των αγώνων και έχει γίνει περιζήτητη. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο στην ιστορία Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ηλικιακής κατηγορίας κάτω των 16 ετών, στο οποίο θα συμμετέχουν 56 Εθνικές ομάδες, γίνεται στην Ελλάδα μας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία. Μια τεράστια διοργάνωση. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη Θεσσαλία. Γι αυτό καλούμε όλους τους φορείς να συμβάλουν στην άριστη τέλεση των αγώνων, με όλες τους τις δυνάμεις. Και χορηγικά, αλλά και από το εθελοντικό κίνημα. Η Θεσσαλία θα αναλάβει τρεις διοργανώσεις το 2020. Γιατί εκτός από το μεγαλύτερο σε όγκο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, δηλαδή το Παίδων - Κορασίδων (διότι μαζί με αυτά τα παιδιά θα έρθει πολύς κόσμος), θα γίνουν ακόμα το Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών (U19) στο Βόλο και οι Χειμερινοί Τεχνικής στη Λάρισα.Ανεβαίνει κατά πολύ ο αθλητικός τουρισμός στη Θεσσαλία.

Χρειάζεται ένας πολύ καλός στρατηγικός προγραμματισμός, διότι είναι πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν στην προετοιμασία. 'Εχουμε πλέον την εμπειρία και την τεχνογνωσία από τις προηγούμενες φορές και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα της διαχειριστικής ικανότητας και της διοικητικής επάρκειας. Συζητήθηκε η λειτουργικότητα των τεσσάρων κολυμβητηρίων (δύο σε Λάρισα και δύο στο Βόλο). Στη Λάρισα το ένα κολυμβητήριο είναι καινούργιο, για τα υπόλοιπα θα δούμε αν θα χρειαστούν κάποιες παρεμβάσεις. Ακόμα μιλήσαμε για τις μεταφορές, τη φιλοξενία, τα τεχνικά ζητήματα, την προβολή. Θα πετύχουμε. Υπάχει άριστη συνεννόηση μεταξύ Περιφέρειας και ΚΟΕ, άριστες και επικοδομοιτικές σχέσεις. 'Αλλωστε υπάρχουν ωφέλη και για τους δύο, με την προβολή των αθλημάτων, αλλά και την προβολή της ομορφιάς του τόπου μας. Αν θέλει η Πολιτεία ας βοηθήσει, αλλά εμείς στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας, τις οποίες ενώνουμε όλοι οι τοπικοί φορείς και φέρνουμε τα αποτελέσματα για το σημαντικό κέρδος στην αγορά και στον αθλητισμό, αφού μπαίνει στο DNA των μικρών παιδιών που με τον μιμητισμό από τους αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς που θα δουν από κοντά". Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε και επικοινωνία του κ. Αγοραστού με τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, που δήλωσε απόλυτα σύμφωνος.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): "Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που υποδεχτήκαμε στα γραφεία της ΚΟΕ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Φίλος και συμπαραστάτης στον χώροι του αθλητισμού, διότι όλα αυτά τα χρόνια που διοργανώνουμε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο Βόλο είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθάει υλικά και ηθικά. Συζητήσαμε όλες τις παραμέτρους που έχουν να κάνουν με μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως και που έχει την τιμή να το διοργανώνει η πατρίδα μας. Είναι και η μεγαλύτερη από πλευρά συμμετοχών, με 56 ομάδες (32 και 24), κάτι πρωτόγνωρο. Γι αυτό το λόγο χρειάζονται δομές, ευρύτερες συνεργασίες, πέρα από την Ομοσπονδία και τις έχουμε βρει στο πρόσωπο και τον θεσμό του Περιφερειάρχη, αλλά και των δημάρχων και δήμων Βόλου και Λάρισας. Θέλει μια τεράστια οργάνωση σε επίπεδο μετακινήσεων, διαμονής, διατροφής, φιλοξενίας, προβολής, διαφήμισης, τηλεοπτικής μετάδοσης και συμμετοχής του κόσμου. Όλα αυτά συζητήθηκαν εμπεριστατωμένα και στην ουσία ξεκινάει από σήμερα για μας η προετοιμασία για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση".

Γιώργος Κατσαρός (Α' Αντιπρόεδρος ΚΟΕ): "Ο Κώστας Αγοραστός συνεχίζει αυτή την άριστη συνεργασία με τη  Κολυμβητική Ομοσπονδία. Βλέπει πάντα μπροστά όσο κανένας άλλος, γιατί ξέρει ότι μέσα από τους αγώνες της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης γίνεται και αγώνας αγοράς. Και σε μια εποχή που φθίνει η αγορά, ο Αγοραστός το έχει προβλέψει και με τις πρωτοβουλίες αυτές δίνει στις πόλεις της Περιφέρειάς του μια ώθηση για αθλητισμό. Πρεσβευτές των χωρών τους αυτοί οι αθλητές που μετέχουν στις διεθνείς αυτές διοργανώσεις, αλλά και οι συνοδοί τους μεταδίδουν στις χώρες τους το πνεύμα το ελληνικό και τις ομορφιές της πατρίδας μας. Παράλληλα αναδεικνύεται το άθλημά μας και μέσα από αυτές τις διοργανώσεις γίνεται ακόμα πιο μαζική η συμμετοχή σε αυτό". 

Ηλίας Ξιάρχος (Ταμίας ΚΟΕ): "Μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που μας δίνει τη δυνατότητα να διοργανώσουμε τα Παγκόσμια πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης U16 σε Λάρισα και Βόλο, αλλά και τους Πανελλήνιους Χειμερινούς αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης στη Λάρισα, που θα είναι και σαν μια μικρή δοκιμή αγώνων και εθελοντών στο κολυμβηήριο της πόλης, πριν από τις διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Υπάρχει ικανοποίηση που και ο δήμαρχος είναι αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες και από την πλευρά του θα συμβάλει κι αυτός με όλες του τις δυνάμεις. Και είμαστε σίγουροι ότι θα έλθει μια ακόμα μεγάλη οργανωτική επιτυχία για την πατρίδα μας".

Νίκος Σπηλιωτόπουλος (Ειδικός Συνεργάτης ΚΟΕ): "Εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία μας και την επένδυση που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια σε τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό, αυτή τη στιγμή κάνουμε την απόπειρα να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας σε μια πολύ μεγαλύτερου μεγέθους διοργάνωση, που θα γίνει για πρώτη φορά στον κόσμο (αγοριών και κοριτσιών U16) και μάλιστα σε δύο πόλεις παράλληλα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής