ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / ΠΛΕΪ ΟΦ, ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Συναρπαστικό ντέρμπι, φινάλε γκραν γκινιόλ και προβάδισμα ο Ολυμπιακός, 12-11 τον Απόλλωνα Σμύρνης

  05.05.2021 19:29       583

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι και ένα φινάλε γκραν γκινιόλ, ο Ολυμπιακός νίκησε τελικά τον Απόλλωνα Σμύρνης με 12-11 και πήρε προβάδισμα με 1-0 στις νίκες στη μεταξύ τους σειρά των αγώνων της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατπσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Ο Απόλλων κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό μέσα στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, τον κοντράρισε γερά, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο και επιδίωξε μέχρι το φινάλε να του πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Έφτασε, μάλιστα, πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Ζερδεβάς έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην εκτέλεση πέναλτι του Γούνα και οι ερυθρόλευκοι κράτησαν τη νίκη και το προβάδισμα. Ωστόσο, η ομάδα του Δεληγιάννη έδειξε μια τεράστια δυναμική και συνέπεια και θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει τις νίκες στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα, την Παρασκευή 7/5 (13.00) στην τυπική έδρα της, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού, φυσικά, οι ερυθόλευκοι παίρνουν την πρόκριση για τους τελικούς.

Ο Ολυμπιακός κατάφερνε να βρίσκει λύσεις από το ξεκίνημα, μόνο με τον πρωταγωνιστή του αγώνα και σκόρερ του Ντίνο Γενηδουνιά, ο οποίος πέτυχε 7 γκολ και εκμεταλλευόμενος κυρίως τον παίκτη παραπάνω. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν και με 8-5 στο τέλος του δεύτερου οκτάλεπτου, αλλά ο Απόλλων είχε σε μεγάλη μέρα τον φουνταριστό του Μανώλη Σολανάκη (ο οποίος πέτυχε 5 γκολ). Οι παίκτες της «ελαφράς ταξιαρχίας» ισοφάρισαν σε 8-8, 9-9, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 11-9, αλλά οι Απολλωνιστές δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν σε 11-11. Ο Μουρίκης πέτυχε το 12-11 για τους ερυθρόλευκους. Ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι, ο Άλεξ Γούνας εκτέλεσε δυνατά και πάνω δεξιά στην εστία του Ολυμπιακού, αλλά ο Μανώλης Ζερδεβάς με μια εκτίναξη κατέβασε τη μπαλα και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 12-11

Οκτάλεπτα: 4-3, 4-2, 2-4, 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 7, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 2, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης 1, Καπότσης, Χρυσοσπάθης 1, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ. 1, Κίτσος, Τοράκης, Μοσκόφ 3, Βιτέλλας 1, Μπόουεν, Γούνας 1, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 5, Δραγώνας, Φέγγος.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μπουδραμής

Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής