ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Συνδυασμός πρωταθλητισμού και σπουδών

  15.06.2020 10:07       1761

Στο Τέξας θα μεταβεί ο επίλεκτος κολυμβητής του Εθνικού Πειραιά και των κλιμακίων των εθνικών συγκροτημάτων Παναγιώτης Βλαχογιαννάκος. Ο Παναγιώτης προπονείται με τον Άκη Οικονόμου και θεωρείται από τους πλέον εξελίξιμους αθλητές. Στις ΗΠΑ θα προσπαθήσει να συνδιάσει την ακαδημαϊκή με την κολυμβητική του καριέρα.

Σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης υποστηρίζει:

«Η Ακαδημαϊκή και Κολυμβητική μου πορεία συνεχίζεται πέρα από τον Ατλαντικό με πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.
Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Δημήτρη Κοντινόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά τους προκειμένου να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Ευχαριστώ επίσης την οικογένειά μου που ήταν πάντα δίπλα μου».

Για ποιον λόγο ο Παναγιώτης πήρε την απόφαση να περάσει τον Ατλαντικό;

«Αποφάσισα να πάω στην Αμερική, γιατί δεν μπορούσα να συνδυάσω κολύμβηση και σπουδές. Με ενδιαφέρει να σπουδάσω κινησιολογία και γενικότερα επιστήμες υγείας. Θα φύγω αμέσως μετά την Open και θα μείνω λογικά για 4 χρόνια. Πιστεύω ότι με αυτή την αλλαγή θα βελτιωθώ και θα προσπαθήσω με τον νέο μου προπονητή να πετύχω κάποιο σημαντικό όριο. Διάλεξα αυτό το Πανεπιστήμιο, γιατί είναι καλό και ακαδημαϊκά και κολυμβητικά. Επίσης μου άρεσε πολύ ο προπονητής» τονίζει ο Παναγιώτης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ