ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EUROPA CUP / WORLD LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα για τον αγώνα της Εθνικής μας με τη Ρωσία

  29.11.2018 19:48       917

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα (29/11) στην Πάτρα και το κολυμβητήριο “Αντώνης Πεπανός”, από τους συνδιοργανωτές του σαββατιάτικου αγώνα της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, με τη Ρωσία (19.00), για την 3η αγωνιστική του Β' Ομίλου στο Europa Cup, που αποτελεί και διαδικασία πρόκρισης στο World League.

Τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων τους:

Νίκος Κανελλάκης (πρόεδρος ΕΔ ΠΕΑΚ): «Θέλω, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής και των εργαζόμενων του ΠΕΑΚ, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΝΕΠ Εμμανουήλ Τσουραμάνη και τον τεχνικό σύμβουλο της ΚΟΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκο Βασιλείου, για τη συνεργασία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, για την προετοιμασία και την επιτυχία της διοργάνωσης. Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια, στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» έχει γίνει συστηματική δουλειά στη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Η δουλειά που γίνεται αναγνωρίζεται, όχι μόνο από τους αθλούμενους, τις ομάδες και τους φιλάθλους, αλλά και από την Κολυμβητική Ομοσπονδία, η οποία επέλεξε για άλλη μια φορά, το κολυμβητήριο της Πάτρας για να φιλοξενήσει έναν σημαντικό αγώνα. Επόμενος στόχος μας είναι η ένταξη του κολυμβητηρίου στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος της πισίνας και πιστεύω ότι με την προετοιμασία που έχουμε κάνει πως θα τα καταφέρουμε.».

Νίκος Βασιλείου (τεχνικός σύμβουλος ΚΟΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου): «Ευχαριστούμε σαν Ομοσπονδία την πόλη της Πάτρας που έκανε δεκτό το αίτημα μας για να διοργανώσουμε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι εδώ. Είναι επιθυμία της ΚΟΕ, άλλωστε, να μεταφέρει τέτοια σημαντικά παιχνίδια στην επαρχία. Στην εν λόγω αναμέτρηση θα κριθεί η πρωτιά στον Ομιλο της Εθνικής μας. Παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει τη νίκη και για μια καλύτερη κλήρωση στα τελικά του Γουόρλντ Λιγκ. Η ΝΕΠ και το ΠΕΑΚ αποδέχτηκαν χωρίς καν δεύτερη σκέψη την πρότασή μας, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Περιφέρειας και προσωπικά του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Γυναικών θα έρθει στην Πάτρα. Πρόκειται για δυο ομάδες που θα μπορούσαν να παίξουν σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το επίπεδο των δυο αντιπάλων ειδικά την τελευταία 4ετία που έχουν συναντηθεί πολλές φορές μεταξύ τους είναι πολύ υψηλό. Καλούμε τους πατρινούς να φέρουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο για να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα. Αναμένουμε περίπου 3.000 κόσμο στο «Α. Πεπανός». Αυτό έχει δείξει η προηγούμενη εμπειρία μας. Σαν ΚΟΕ επεξεργαζόμαστε την σκέψη και του να φέρουμε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης στην Πάτρα, αλλά και πολύ σύντομα η πόλη να αποκτήσει έναν Ομοσπονδιακό προπονητή στις καταδύσεις”

Μανώλης Τσουραμάνης (πρόεδρος ΝΕΠ): «Αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία της Εθνικής Γυναικών στην Πάτρα και αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός. Η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελεύθερη, καθώς η Εθνική μας χρειάζεται την στήριξη όλων μας. Εμείς σαν ΝΕΠ έχουμε στόχο ειδικά την ανάπτυξη του γυναικείου πόλο. Συμμετέχουμε στην Α1 Εθνική, ενώ πρωταγωνιστούμε και σε όλα τα γυναικεία πρωταθλήματα υποδομών της χώρας μας. Με προπονητές τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Μπιτσάκο, την παλιά διεθνή πολίστρια Σοφία Μανέτα και έναν ολόκληρο επιτελείο έμπειρων τεχνικών δουλεύουμε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ειδικά στις μικρές ηλικίες».

Χρήστος Μανέτας (μέλος ΔΣ ΚΟΕ, αντιπρόεδρος ΝΕΠ): «Παρακολουθώ ανελλιπώς από το 1995 και το Ευρωπαϊκό της Βιέννης, τις προσπάθειες της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Γυναικών και είμαι χαρούμενος που θα την δούμε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι στην πόλη μας. Αρχικά σαν Ποσειδώνας και πλέον σαν ΝΕΠ προσπαθούμε για την ανάπτυξη του ελληνικού γυναικείου πόλο. Ευχαριστώ την ΚΟΕ για την επιλογή της Πάτρας και εύχομαι καλή επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

Η Εθνική μας ομάδα θα προπονηθεί την Παρασκευή το πρωί και απόγευμα στο «Αντ Πεπανός». Το πρωί του Σαββάτου (11.30) οι δυο αποστολές, έπειτα από ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, θα προσκυνήσουν τον ιερό ναό του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια θα έχουν κοινό γεύμα.

Στη διάρκεια του αγώνα του Σαββάτου θα υπάρξουν χάπενινκς και ένα ξεχωριστό τελετουργικό-παρουσίαση, αλλά και χορευτικά από το χορευτικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου Πατρών με τον συντονισμό του υπευθύνου Γρηγόρη Μικρώνη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

Πηγή: www.nep.org.gr