ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Συνεπής στο ραντεβού της 8άδας η Εθνική, 14-7 τη Ρουμανία - Αντίπαλος η Κροατία στον προημιτελικό

  20.01.2020 21:01       633

Δεν θα μπορούσε να μην είναι συνεπής στο ραντεβού των οκτώ κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και σε αυτό το 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Μπορεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έδειξε δύο πρόσωπα και να μας κοψοχόλιασε στο ξεκίνημα του αγώνα χιαστί με τη Ρουμανία, τη Δευτέρα (20/1) το βράδυ, αλλά στο δεύτερο μισό του βρήκε τον εαυτό του, απέδειξε ότι είναι σαφώς καλύτερη ομάδα και ποιοτικότερη από την αντίπαλό της, έκανε την ανατροπή, έφτιαξε διαφορά και επιβλήθηκε τελικά με 14-7. Πήρε έτσι την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ (τουλάχιστον, διότι αν πάει ψηλά μπορεί να πάρει ακόμα και το απευθείας εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο).

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πλέον στον προημιτελικό την Κροατία, την Τετάρτη (22/1) το βράδυ, στις 21.30 (ώρα Ελλάδας) διεκδικώντας μια θέση στην 4άδα και τους ημιετλικούς.

Στο ματς με τη Ρουμανία η Εθνική μας ξεκίνησε απογοητευτικά και για ένα ημίχρονο ήταν έξω από τα νερά της, προφανώς επειδή ήταν το φαβορί και ένιωθε την πίεση της πρόκρισης που έπρεπε να έρθει οπωσδήποτε, ενώ παρουσίασε πάλι το κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Παράλληλα οι Ρουμάνοι (που έχουν προπονητή τον πρώην ομοσπονδιακό μας Σάκη Κεχαγιά) ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι και εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό ξεκίνημα της Ελλάδας στην επίθεση, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 4-1 και 5-3 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο, όμως, οι Έλληνες διεθνείς, άλλαξαν πρόσωπο, καθήλωσαν τους Ρουμάνους με την εκπληκτική τους άμυνα και τον φοβερό Γαλανίδη κάτω από τα δοκάρια και επιθετικά, με πρωτοστάτη τον Γεννηδουνιά (6 γκολ) και επίσης καθοριστικούς τους Γούνα και Καπότση, πέτυχαν ένα σερί 7-0, πέρασαν μπροστά με 10-5 και δεν ξανακινδύνευσαν (τρέχοντας ένα εντυπωσιακό επιμέρους 10-2), φτάνοντας στο τελικό 14-7.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 7-14

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 0-6, 2-4

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Τικ, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Γκιόργκε 1, Αντίπα, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Φουλέα, Γκεργκελίφι, Οάντα 1, Τσίμπαν, Βάντσικ, Αμπρουντάν.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 6, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Οι άλλοι τρεις προημιτελικοί: Ιταλία - Μαυροβούνιο, Σερβία - Ισπανία, Ουγγαρία - Ρωσία.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής