ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Συνέχεια στα Ιλίσια με καλές επιδόσεις

  27.07.2019 20:50       1772

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο (27/7) η δεύτερη ημέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων, που διεξάγεται στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο, με τους αθλητές να πραγματοποιούν αρκετά καλές κούρσες και επιδόσεις.

Φυσικά, κύριο θέμα στις συζητήσεις όλων ήταν το ασημένιο μετάλλιο του Κρίστιαν Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας.

Στον τελικό των 50μ ύπτιο, ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος του Άρη ήταν ο μεγάλος νικητής, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με χρόνο 26.30, αφήνοντας δεύτερο τον Ιωάννη Χρήστου του Ολυμπιακού με 26.31 και τρίτο τον Μάριο-Στέργιο Μπίλλα του Ωκεανού με 26.48.

Στα 200μ πεταλούδα, η Βασιλική Σταματάκη του Ηλυσιακού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 2:21.16, με την πρώτη τριάδα των μεταλλίων να συμπληρώνει η Αναστασία Παπαϋφαντή (2η) του Ολυμπιακού με 2:26.99 και η Χρυστάλλα Παπαδοπούλου (3η), επίσης του Ολυμπιακού, με 2:27.95.

Ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης του ΑΝΟ Γλυφάδας τερμάτισε πρώτος στα 800μ ελεύθερο, με επίδοση 8:11.36, ενώ στην κατηγορία των νεανίδων, η Φωτεινή Μέτσιου της ΑΕ Χαϊδαρίου πήρε την 1η θέση με 8:58.08.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων ολοκληρώνεται την Κυριακή (28/7) με ώρες έναρξης των αγώνων τις 09.00 και 18.00.

Μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας, ο Ομοσπονδιακός προπονητής και προπονητής του Άρη, Τάσος Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Οι συνθήκες των αγώνων θα μπορούσαν να είναι καλύτερες, όμως όλα κυλούν πολύ καλά. Βέβαια, αυτό που όλοι σκεφτόμαστε και συζητάμε είναι είναι το ασημένιο μετάλλιο του Γκολομέεβ στο Παγκόσμιο. Ο Κρίστιαν πέτυχε μία τεράστια διάκριση μετά από 14 χρόνια σε μία τέτοια διοργάνωση και μάλιστα σε ένα αγώνισμα πολύ πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό. Είναι ένας από τους καλύτερους κολυμβητές στον κόσμο, έχει ακόμα πολλά να δώσει και πιστεύω ότι θα μας κάνει υπερήφανους και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Με τη σειρά του, ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, θα μπορούσα να πετύχω και ατομικό ρεκόρ, δεν τα κατάφερα, αλλά θα προσπαθήσω στις επόμενες διοργανώσεις. Πλέον, επικεντρώνομαι στο Πανελλήνιο της ΟΠΕΝ κατηγορίας, όπου θέλω να βελτιώσω το χρόνο μου και να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Το ασημένιο του Γκολομέεβ μας δίνει τεράστιο κίνητρο να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, ώστε κάποια μέρα να τον φτάσουμε και γιατί όχι, να τον ξεπεράσουμε».

Η Βασιλική Σταματάκη, από την πλευρά της, τόνισε: «Παρά πολύ χαρούμενη, καθώς το ήθελα παρά πολύ και δεν είχα πάρει ποτέ ένα χρυσό μετάλλιο. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΟΠΕΝ κατηγορίας θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, ενώ είναι μελλοντικός στόχος ένα χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Η τεράστια διάκριση του Κρίστιαν Γκολομέεβ στο Παγκόσμιο σήμερα μας δίνει κίνητρο να βελτιωνόμαστε συνέχεια και να μη τα παρατάμε ποτέ και εύχομαι να καταφέρω κάποια στιγμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε ένα τέτοιο θεσμό».

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.