ΤΕΧΝΙΚΗ / Γιώργος Σαλταμανίκας

«Συνεχίζουμε με νέους στόχους»

  29.09.2015 12:45       2059

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τεχνικής κολύμβησης, Γιώργος Σαλταμανίκας, μιλώντας τόσο για τη χρονιά που πέρασε, όσο και για τους στόχους της νέας χρονιάς, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην συνεργασία της Ομοσπονδίας με τα διάφορα σωματεία, αλλά και για τη σύγκριση κλασσικής με τεχνική κολύμβηση.

Ξεκινώντας, αναφέρθηκε για την χρονιά που πέρασε, χαρακτηρίζοντάς την «αρκετά επιτυχημένη».  Αναλυτικά τόνισε. «Οι εθνικές ομάδες την περασμένη σεζόν είχαν αρκετές επιτυχίες και απέσπασαν πλήθος μεταλλίων, τόσο σε Παγκόσμιο επίπεδο ανδρών και γυναικών, όσο και στους Μεσογειακούς αγώνες».  Ευχαρίστησε, μάλιστα, και την Ομοσπονδία αλλά και τα διάφορα σωματεία για την στήριξή τους . «Η συνεργασία μας με όλους τους προπονητές και τα σωματεία είναι εξαιρετική. Όλοι ανταποκρίνονται και συμβάλλουν στην γενικότερη προσπάθεια. Επίσης, φυσικά ευχαριστώ πολύ την Ομοσπονδία μας για όλη την προσπάθεια και τον κόπο που καταβάλλει».

Όσον αφορά στη νέα σεζόν, ο κ. Σαλταμανίκας αναφέρθηκε στους στόχους της φετινής χρονιάς. «Οι στόχοι μας είναι κυρίως τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα των Νέων και των Νεανίδων (Γαλλία), καθώς επίσης και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών (Ελλάδα). Η ατμόσφαιρα δείχνει να είναι εξαιρετική εντός των εθνικών ομάδων και η προετοιμασία έχει ξεκινήσει ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι διεθνείς διοργανώσεις, μπορεί  προς το παρόν να έχουν διακοπεί, ωστόσο στόχος της ομάδας όπως είναι η συμμετοχή σε δύο μεγάλες διοργανώσεις για τη φετινή σεζόν».

Σε ότι αφορά την τεχνική κολύμβηση ως άθλημα και τη σύγκριση με την κλασσική κολύμβηση σε επίπεδο δυσκολίας, ο κ. Σαλταμανίκας υποστήριξε.

«Η τεχνική κολύμβηση είναι σίγουρα ένα δύσκολο άθλημα. Υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στα πόδια –και κυρίως στους αστραγάλους- λόγω των μονοπέδιλων. Σε επίπεδο δυσκολίας ίσως είναι πιο δύσκολο άθλημα από την κλασσική κολύμβηση, ωστόσο σε γενικές γραμμές και τα δύο αθλήματα απαιτούν μεγάλη επιμονή».

Τέλος, κλείνοντας θέλησε να απευθύνει ένα μήνυμα προς τα νέα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης, τα οποία όπως είπε «μπορούν να το δοκιμάσουν και να δουν, θα τους αρέσει. Οι περισσότεροι ξεκινούν όχι για πρωταθλητισμό αλλά για άσκηση και από ενδιαφέρον. Αξιοσημείωτο είναι πως έρχονται και πολλά παιδιά από την κλασσική κολύμβηση κατά καιρούς. Θα συνιστούσα στα νέα παιδιά να το δοκιμάσουν και είμαι σίγουρος πως όταν ξεκινήσουν θα τους αρέσει πολύ».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ