ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

Συσκέψεις κορυφής για τα οργανωτικά στο Βόλο

  14.08.2012 12:17       1640

Αμέσως μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων η Κολυμβητική Ομοσπονδία στρέφει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων που διοργανώνεται στο Βόλο 12-16 Σεπτεμβρίου. Πυρετός προετοιμασιών έχει ξεκινήσει από καιρό και τις επόμενες ημέρες αυτές θα κορυφωθούν προκειμένου να διεξαχθεί μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας (μετά το περσινό Παγκόσμιο υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών).

Στο πλαίσιο αυτό οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΟΕ, αντιπρόεδρο της LEN και μέλος του μπιρό της FINA Δημήτρη Διαθεσόπουλο (που επέστρεψε χθες από το Λονδίνο) θα έχουν συνεχείς συσκέψεις το επόμενο τριήμερο (15-17/8) στο Βόλο με την πρόεδρο της Τεχνικής Eπιτροπής συγχρονισμένης κολύμβησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) Στεφανία Τουντίνι για όλα τα θέματα που αφορούν την οργάνωση των αγώνων.

Στις συναντήσεις θα παραβρίσκονται ακόμη ο ειδικός συνεργάτης και τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Νίκος Σπηλιωτόπουλος, ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοφοράτος, η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου, η τεχνική σύμβουλος της συγχρονισμένης κολύμβησης στην ΚΟΕ Ελένη Κουγιά και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσων της Ομοσπονδίας Αμαλία Κατερινοπούλου.

Η κυρία Τουντίνι θα ενημερωθεί για την πορεία των προετοιμασιών και όλων των θεμάτων που άπτονται της σωστής οργάνωσης των αγώνων, λεπτομερειακά και θα δώσει φυσικά τα φώτα της και τις συμβουλές της ως ειδική σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος μας δήλωσε σχετικά: "Μετά τους Ολυμπιακούς κινούμαστε πλέον σε ρυθμούς του Παγκοσμίου της συγχρονισμένης. Η διοργάνωση θα επιδιώξουμε να είναι άψογη και σε αυτό θα συμβάλουμε όλοι εμείς και φυσικά οι τοπικοί φορείς του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μαζί με την κυρία Τουντίνι θα κάνουμε λεπτομερειακή ανάλυση όλων των οργανωτικών στο χώρο του κολυμβητηρίου και γύρω απ' αυτόν. Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, οπότε και θα βρίσκεται στο Βόλο μαζί μας, θα κοιτάξουμε να λειτουργεί σωστά και η τελευταία λεπτομέρεια διότι απομένουν λίγες ημέρες πλέον για τους αγώνες".

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις προκαταρκτικές δηλώσεις, στη μεγάλη αυτή διοργάνωση θα μετάσχουν 29 χώρες με 226 αθλήτριες.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής