ΤΕΧΝΙΚΗ

«Τα 15 μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις δείχνουν το επίπεδό μας»

  23.12.2018 13:23       1238

Η Τεχνική Κολύμβηση ανθίζει κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με τη χρονιά που πέρασε να μας χαρίζει πολλές διακρίσεις και μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις. 

Συγκεκριμένα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, η Ελληνική αποστολη τα πήγε περίφημα, με τους αθλητές μας να παίρνουν μέρος σε 15 τελικούς, ανεβαίνοντας στο βάθρο 4 φορές (2 χρυσά, ασημένιο, 1 χάλκινο).

Πολλές επιτυχίες είχαμε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Κωνσταντινούπολη, όπου σε 21 συμμετοχές σε τελικούς, οι αθλητές μας κατέκτησαν 11 μετάλλια (6 ασημένια, 5 χάλκινα).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Σαλταμανίκας, κάνοντας τον δικό του απολογισμό της χρονιάς, στάθηκε στην εξαιρετική παρουσία των Ελλήνων αθλητών στις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ, παράλληλα, ελπίζει σε ακόμα καλύτερη χρονιά: «Η χρονιά που μας πέρασε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς είχαμε πολλές καλές επιδόσεις, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Νέων. Τα δεκαπέντε μετάλλια που πήραμε, δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και το άθλημα βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Το 2019 ελπίζω να συνεχίσουμε σε, ακόμα, καλύτερο επίπεδο, καθώς έχουμε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, το νέο έτος να φέρει υγεία και όλοι να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Με τη σειρά του, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 50μ. διπλά πέδιλα, Χρήστος Μπόνιας, τόνισε πως έζησε πολύ ωραίες στιγμές, μέσα στη χρονιά και θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στο νέο έτος: «Το 2018 ήταν άκρως επιτυχημένο για μένα, αλλά και για ολόκληρο το άθλημα. Έζησα πολύ ωραίες στιγμές, πραγματοποιώντας μεγάλες επιτυχίες. Κορυφαία στιγμή ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σερβίας. Με το νέο έτος, εύχομαι να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και να καταφέρω να φέρω και άλλες επιτυχίες στη χώρα. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να έχουν υγεία, καθώς διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και ελπίζω να ανακάμψουμε σύντομα».

Γραφείο τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ