ΤΕΧΝΙΚΗ / Γιάννης Καλαϊτζογλίδης

«Τα αποτελέσματα στο Καζάν μας δικαιώνουν!»

  12.08.2013 13:11       929

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ολοκληρώθηκε στο Καζάν για τους Έλληνες διεθνείς, με μεγάλη ικανοποίηση για την παρουσία της ελληνικής αποστολής στην κορυφαία αυτή διοργάνωση.

Ακολουθούν λίγες ημέρες ξεκούρασης για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, πριν την έναρξη του σχεδιασμού της νέας χρονιάς, που περιλαμβάνει μάλιστα και μία μεγάλη διοργάνωση στη χώρα μας, όπως είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο καλοκαίρι στα Χανιά.

Για τις εντυπώσεις που άφησε η ελληνική αποστολή στο Καζάν και για τα επόμενα βήματα στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης.

Αναφερόμενος στους αγώνες του Καζάν, υποστήριξε:

«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση! Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους. Οι εμφανίσεις των παιδιών και τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους.

Στη ρωσική πόλη πήραμε 4 μετάλλια, σημειώθηκαν 8 νέα πανελλήνια ρεκόρ και βρέθηκαν οι διεθνείς μας σε 16 τελικούς! Σε μια διοργάνωση, όπου το επίπεδο ήταν εξαιρετικά υψηλό.

Χαρακτηριστικό του επιπέδου των αγώνων, είναι ότι στη σκυταλοδρομία η ελληνική ομάδα, αν και σημείωσε επίδοση, μισό δευτερόλεπτο κάτω από το παγκόσμιο ρεκόρ, βρέθηκε μόλις στην 5η θέση. Αυτό δείχνει πόσο σπουδαία ήταν η διοργάνωση και πόσο μεγάλο το επίπεδό της.

Έτσι λοιπόν, όλοι είμαστε ικανοποιημένοι και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Τώρα πλέον θα ξεκουραστούμε για λίγες ημέρες και από το Σεπτέμβρη θα πρέπει να σχεδιάσουμε τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πρόκειται για μια χρονιά-ορόσημο για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το άθλημα. Όχι μόνο επειδή στα Χανιά το επόμενο καλοκαίρι έχουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νέων, αλλά και για το τεράστιο ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει πλέον σε όλο το ναυταθλητικό χώρο για την τεχνική κολύμβηση. Και δε μιλάω μόνο για τα διπλά πέδιλα, που έχουν φέρει επανάσταση στην Ελλάδα, αλλά και για τα άλλα είδη της τεχνικής κολύμβησης.

Όλα λοιπόν πρέπει να σχεδιαστούν από την αρχή, και έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη για να το κάνουμε αυτό.»

Όσον αφορά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Χανίων, είπε:

«Είναι μια τεράστια διοργάνωση κι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, όπου εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε διοργανωτικά.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος