ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΟΥΝΤΑ

Τα καλά λόγια και η αναγνώριση…

  27.03.2016 12:15       987

Αποστολή: Φώντας Χήτας

Η επόμενη ημέρα του αποκλεισμού της Εθνικής μας ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με όσα μεσολάβησαν στον αγώνα με τη Ρωσία (12-13 στα πέναλτι), εξακολουθεί να είναι πικρή για την ελληνική αποστολή.

Τα καλά βέβαια λόγια και η αναγνώριση ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις εδώ στη Χάουντα και με βάση αυτές εδικαιούτο την πρόκριση, δεν λείπουν. Με χαρακτηριστικότερο τις δηλώσεις του Ιγκόρ Μπελοφάστοφ, συνεργάτη του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ.

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα έπαιξε φανταστικά καλά στο μεταξύ μας παιχνίδι, όπως άλλωστε και σε όλο το τουρνουά. Πραγματικά στενοχωρηθήκαμε γιατί άξιζε να πάει στο Ρίο ντε Τζανέιρο…».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Άνταμ Κρικόριαν, ομοσπονδιακού τεχνικού της … διαστημικής ομάδας των ΗΠΑ.

«Η Ελλάδα εδώ στο Προολυμπιακό, δεν είχε καμιά σχέση με την ομάδα που είδα στο Βελιγράδι. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και σίγουρα καλύτερη από άλλες εδώ στη Χάουντα που πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όσον αφορά τη Ρωσία, νομίζω ότι στο παιχνίδι που έκανε εναντίον σας, ήταν η καλύτερη Ρωσία της τελευταίας τριετίας…».

Για τον μικρό αριθμό των γυναικείων εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης (8) που μετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έκανε λόγο ο Φάμπιο Κόντι, ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας.

«Είναι άδικο να μετέχουν 8 ομάδες. Δε γίνεται η Ελλάδα, η Ολλανδία και ο Καναδάς να μην είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω ότι οι ομάδες πρέπει να γίνουν 12 και πρέπει να το δούνε αυτό για το καλό και του αθλήματος».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ