ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

"Τα κολακευτικά σχόλια των ξένων είναι η καλύτερη ανταμοιβή"

  07.08.2018 19:22       1418

Του απεσταλμένου του ΠΣΑΤ στη Γλασκώβη Γιάννη Λαμπίρη

«Άκουσα για πρώτη φορά τόσο κολακευτικά σχόλια και για μένα, αλλά και για την ελληνική ομάδα και αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή για μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την παρουσία μας και συνεχίζοντας έτσι και τα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι θα έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα  και γιατί όχι και ένα μετάλλιο».

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο (5η θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του Σόλο) την εξαιρετική παρουσία της ελληνικής ομάδας της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης, εδώ στη Γλασκώβη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Νωρίτερα, με την Εβελίνα Παπάζογλου, είχαν πάρει την 5η θέση και στο Ελεύθερο πρόγραμμα του Ντουέτου, ενώ είχαμε και την 4η θέση στο Μικτό (Βασίλης Γκορτζιλάς – Νικολέτα Παπαγεωργίου) επίσης στο Ελεύθερο πρόγραμμα.

«Φεύγουμε με το αίσθημα της ικανοποίησης γενικά για την εμφάνιση μας και είναι εχέγγυο για το μέλλον εν’ όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από το Σόλο, όπου θα μπορούσα να πάρω και την 4η θέση (χάθηκε στις λεπτομέρειες).  Όμως, ξαναλέω, το πρόσημο είναι θετικό από όλες τις κοπέλλες», κατέληξε η πρωταθλήτριά μας που «χόρεψε» στο νερό υπό τον θεσπέσιο ήχο από τη χορογραφία της «Λίμνης των Κύκνων». 

ΤΣΕΡΝΕΣΚΑ: «Πολύ καλή γενικά η παρουσία των κοριτσιών»

«Πήγαμε γενικά πολύ καλά ως ομάδα, αλλά και ατομικά τα κορίτσια. Ίσως απλά θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάποια λάθη, κυρίως στο Ομαδικό, όπου θα μας έδινε τη δυνατότητα να πάρουμε υψηλότερη βαθμολογία σε αυτά τα αγωνίσματα».

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την παρουσία των κοριτσιών, ενώ επεσήμανε και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: «Είναι πολύ θετικό ότι περάσαμε τη Γαλλία στη βαθμολογία του Ομαδικού, καθώς μην ξεχνάμε πως αρχίζουν σιγά σιγά οι διαδικασίες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η ελληνική αποστολή έκανε μια πολύ πετυχημένη εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό και επιστρέφει από τη Γλασκώβη με πολύ καλά πλασαρίσματα στους δέκα τελικούς που είχε συμμετοχή και συγκεκριμένα με τέσσερις 4ες θέσεις (η μία εξ αυτών στο Σόλο από την Πλατανιώτη όπου θα έπαιρνε χάλκινο αν δεν γινόταν η αδικία με την Ιταλίδα και η άλλη στο Κόμπο), πέντε 5ες και μία 6η θέση. Τα περισσότερα κορίτσια είναι νέα και η πρόοδος του αθλήματος είναι δεδομένη με πολύ μέλλον.