ΤΕΧΝΙΚΗ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

«Τα ΝΙΟΒΕΙΑ είναι πια θεσμός»

  04.04.2014 14:40       1554

Τα 32α ΝΙΟΒΕΙΑ ανοίγουν τις πύλες τους το Σαββατοκύριακο (4-5/4) για το κοινό της Θεσσαλονίκης, σε μια πολύ σημαντική κολυμβητική διοργάνωση, η οποία θα λάβει χώρα στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο. Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην Νιόβη Παπαδοπούλου, παλιά αθλήτρια της Χ.Α.Ν.Θ. που έφυγε πρόωρα από την ζώη.

Η διοργάνωση, που γίνεται με πρωτοβουλία και ευθύνη του σωματείου της  Χ.Α.Ν.Θ αλλά και υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε, θα έχει 650 με 700 συμμετοχές αθλητών και αθλητριών. Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν πρωινούς και απογευματινούς προκριματικούς και τελικούς,  ενώ οι αθλητές μπορούν να διεκδικήσουν όρια για συμμετοχές σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Για την πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται και φέτος ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση των αγώνων, οι οποίοι θα δώσουν πνοή στις αθλητικές δραστηριότητες της Θεσσαλονίκης, μίλησε ο εκπρόσωπος των αγώνων και υπεύθυνος του Κολυμβητικού Τμήματος της Χ.Α.Ν.Θ, Γιώργος Μαυρίδης: «Πριν από ένα μήνα δε ξέραμε αν θα πραγματοποιηθεί εντέλει η πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση για εμάς. Τα προβλήματα ξεπεράστηκαν όμως, ως επί το πλείστον και θέλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω και τη διοίκηση του σωματείου μου, που ανέπτυξε σημαντικές πρωτοβουλίες για να λυθούν. Τα ΝΙΟΒΕΙΑ είναι μία από τις λίγες επίσημες διοργανώσεις που έχουν μείνει, σαφώς και με μεγάλη βοήθεια από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και έχουν γίνει πλέον θεσμός, αφού κάθε χρόνο πέφτει μεγάλο βάρος στη διοργάνωση τους, από τη Χ.Α.Ν.Θ. Αγωνιστικά, θα υπάρχουν συμμετοχές αθλητών και από το εξωτερικό, όπως η Εθνική ομάδα Νέων από την Τουρκία και τη Βουλγαρία με σημαντικό αριθμό παιδιών. Όσον αφορά τους Έλληνες αθλητές, θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για τα παιδιά να μετρήσουν τις δυνατότητες τους, ενόψει του καλοκαιριού και των υποχρεώσεων τους σε μεγάλες διοργανώσεις. Είναι πολύ σημαντικό που θα φιλοξενηθεί στη συμπρωτεύουσα μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, με όλα τα προβλήματα,  καθώς έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε το Ποσειδώνιο να είναι έτοιμο από τεχνικής άποψης  να υποδεχτεί τα σωματεία και  τους αθλητές που θα τιμήσουν τόσο τη Χ.Α.Ν.Θ, αλλά και την Ομοσπονδία με την παρουσία και τη συμμετοχή τους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος