ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΔΗΛΩΣΕΙΣ / WORLD SERIES/ ΝΤΟΧΑ

Τα παιδιά αυτά αξίζουν της προσοχής μας

  13.03.2021 17:28       902

Ολοκληρώθηκε η κούρσα των 10 χιλιομέτρων στην Ντόχα του Κατάρ.
Τον αγώνα κέρδισε ο Γάλλος Χάλκινος Ολυμπιονίκης Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον μεγάλο σταρ της πισίνας στα αγωνίσματα των αποστάσεων, Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι.

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών ήταν η 12η θέση για τον Άλκη Κυνηγάκη και η 41η για τον Δημήτρη Μάρκο.

Οι τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών :

Αλέξανδρος Μοράρης (προπονητής):

«Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ίσως ο πιο απαιτητικός από όλους του Fina Marathon Swim World Series. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών κάνει πολύ δύσκολες τις συνθήκες, τόσο κατά την τροφοδοσία όσο και στις προσπεράσεις. Δυστυχώς οι αθλητές μας έμειναν εκτός 20αδας από την αρχή. Παρόλο που δεν ήταν πίσω σε χρόνο, στον 3ο γύρο (6km) απείχαν μόλις 15’’ από τον πρώτο, είχαν πολλά κορμιά μπροστά τους. Στον τελευταίο γύρο άλλαξε ο ρυθμός και ο Άλκης (Κυνηγάκης) κατάφερε να αναρριχηθεί στη 12αδα κερδίζοντας πολλές θέσεις. Συγχαρητήρια και στα δυο παιδιά. Θεωρώ ότι αξίζουν της προσοχής μας.

Άλκης Κυνηγάκης :

«Στην εκκίνηση οι αθλητές χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ. Το δεξί γκρουπ, το οποίο μοιραία ακολούθησα, οδηγήθηκε λαθεμένα προς τη δεύτερη σημαδούρα αντί για την πρώτη. Εκεί χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Στο υπόλοιπο της κούρσας κέρδιζα συνεχώς θέσεις, κατακτώντας τελικά τη 12η θέση».

Δημήτρης Μάρκος :

«Ο αγώνας στην Ντόχα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου στην κατηγορία ανδρών. Είναι τιμή μου που αγωνίστηκα με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτή η εμπειρία μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει. Η θάλασσα θέλει εμπειρία και σωστή διαχείριση καθώς μικρές λεπτομέρειες καθορίζουν το πλασάρισμα στις υψηλότερες θέσεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ