ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 10ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τα πιo γλυκά κορίτσια της Ελλάδας, βύθισαν 7-6 τη Ρωσία και φόρεσαν χάλκινο μετάλλιο

  25.08.2013 19:50       1055

ΦΩΤΟ: Πανευτυχής όλη η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Νέων γυναικών, με το χάλκινο μετάλλιο της στο Βόλο (Newsports.eu)

Μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία της γυναικείας υδατοσφαίρισης και του ελληνικού αθλητισμού έγραψαν τα εκπληκτικά κορίτσια της Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βόλο. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο καθώς νίκησε δίκαια και μετά από έναν συγκλονιστικό μικρό τελικό τη Ρωσία με 7-6, συνεχίζοντας την παράδοση και χαρίζοντας μια γλυκιά γεύση στους ταλαιπωρημένους Έλληνες.

Η Ελλάδα πανηγύρισε το 36ο μετάλλιο συνολικά στις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος και 16ο χάλκινο στην 34η συμμετοχή της σε μικρό τελικό. Και αποδεικνύει πως, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, διατηρείται στην παγκόσμια ελίτ και δικαιούται σίγουρα καλύτερη αντιμετώπιση.

Είναι, εξάλλου, το 7ο προσωπικό μετάλλιο του αρχιτέκτονα των επιτυχιών του γυναικείου πόλο Γιώργου Μορφέση, ο οποίος ξεπερνάει σε σύνολο κατακτήσεων τον Κώστα Πετράκη.

Στόφα μεγάλης ομάδα έδειξαν οι κοπέλες μας, παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης. Δεν δείλιασαν μπροστά την παγκόσμια δύναμη Ρωσία και παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 στα μισά της πρώτης περιόδου (4.25), κατάφεραν γρήγορα να ανακάμψουν και να πάρουν αυτό που ποθούσαν, δημιουργώντας θριαμβευτική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο από χιλιάδες φιλάθλους Εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου.

Από εκείνο το χρονικό σημείο, μόλις διορθώθηκαν τα λάθη, η άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν για σεμινάριο και την τερματοφύλακα Χρυσούλα Διαμαντοπούλου σε μεγάλη μέρα με εκπληκτικές αποκρούσεις. Η Εθνική κατάφερε να μπλοκάρει τα ατού των Ρωσίδων και να τις περιορίσει για περίπου δύο οκτάλεπτα (ξανασκόραραν στο 5.21 της τρίτης περιόδου). Στο μεταξύ, μπορεί η Ελευθερία Πλευρίτου να έχασε πέναλτι, όμως,ήταν στη συνέχεια πρωταγωνίστρια και  τα κορίτσια μας βρήκαν λύσεις επιθετικές με παίκτη παραπάνω (2/4 συνολικά) και κυρίως με το καλό περιφερειακό σουτ.

Η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε (3-3) και μας έδωσε διαφορά δυο γκολ (6-4) 3.53 πριν τη λήξη της γ’. H Σιμάνοβιτς μείωσε στο τέλος της γ’ και η καρίμοβα ισοφάρισε 6-6 από το φουνταριστό 4.55 πριν τη λήξη του αγώνα. Η επίσης πρωταγωνίστρια Σταματίνα Κοντογιάννη πέτυχε το νικητήριο γκολ με πέναλτι (3.46). Στη συνέχεια η Εθνική είχε ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, αλλά τις έχασε. Μάλιστα σε κόντρα των Ρωσίδων, στα τελευταία δευτερόλεπτα μετά από λάθος, κινδύνεψε αλλά η άμυνα κατάφερε να το σώσει.

ΦΩΤΟ: Πανηγύρια στην πισίνα για τα κορίτσια μας, με τη λήξη του μικρού Τελικού

Η διακύμανση του σκορ:

Α’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Μπέλοβα 0-1 (κόντρα) 5.54, Καρίμοβα 0-2 (φουντ.) 5.14, Μπογκντάνοβα 0-3 (π.π.) 4.25, Κοντογιάννη 1-3 (π.π.) 1.51, Πλευρίτου Ελ. 2-3 (περιφ.) 1.09.

Β’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Πλευρίτου Ελ. 3-3 (περιφ.) 6.49.

Γ΄ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Διαμαντοπούλου Β. 4-3 (περιφ.) 7.38, Μπογκντάνοβα 4-4 (π.π.) 5.21, Κοντογιάννη 5-4 (περιφ.) 4.50. Πλευρίτου Ελ. 6-4 (π.π.) 3.53, Σιμάνοβιτς 6-5 (περιφ.) 0.0

Δ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Καρίμοβα 6-6 (φουντ.) 4.55, Κοντογιάννη 7-6 (πέναλτι)3.46.

ΦΩΤΟ: Στον ουρανό του Βόλου η ελληνική σημαία

ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ 7-6

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 1-0, 3-2, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χρ., Μπενέκου ‘Αλκ., Διαμαντοπούλου Β. 1, Χυδηριώτη, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη, Καλογεράκου, Πλευρίτου Μ., Κώτσια, Σώρα, Μπενέκου Ι., Κοντογιάννη 3, Τερεφού.

2/4 π.π., 1/2 πέναλτι, 4 περιφέρεια,

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Νάριτσα): Καρμάουχ, Αντόνοβα, Σιμάνοβιτς 1, Καρίμοβα 2, Περφίλιεβα, Μπέλοβα 1, Κούζινα, Ρίζκοβα, Παντελιτσίκοβα, Μπογκντάνοβα 2, Λαρονταϊκινα, Μπαμπίσκινα, Βερκογκλιάτοβα.

2/4 π.π., 2 φουνταριστό, 1 κόντρα, 1 περιφέρεια.

Διαιτητές: Νίκολα Τζόνσον (Αυστραλία), Φάμπιο Μπραζιλιάνο (Ιταλία).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής