ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ / ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Τα συμπεράσματα από ένα πολύ απαιτητικό ραντεβού...ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  09.07.2024 19:18       640

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας στα 100μ πρόσθιο ήταν βεβαίως η κορυφαία στιγμή της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων-νεανίδων στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Από εκεί και πέρα, οι αθλητές/τριες μας συμμετείχαν σε τελικούς, σημείωσαν πανελλήνια ρεκόρ, βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις.

Η Άρτεμις Βασιλάκη, συμμετείχε και στα τρία ατομικά της αγωνίσματα στους τελικούς και με τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ πήρε την 4η θέση στα 1500μ ελεύθερο, με διπλό Πανελλήνιο ρεκόρ την 5η θέση στα 800μ ελεύθερο και την 5η θέση στα 400μ ελεύθερο. Τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Ήταν ένα δύσκολο ευρωπαϊκό σε σχέση με τα προηγούμενα που έχουν γίνει, οι τελικοί και τα μετάλλια έκλειναν σε πολύ γρήγορους χρόνους, παρόλα αυτά κατάφερα να μπω σε τρεις τελικούς με τα ατομικά μου αγωνίσματα 400μ, 800μ και 1500μ ελεύθερο στα δυο από τα τρία κατάφερα να κάνω τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μου δώσει ένα μετάλλιο. Επίσης κολυμπήσαμε και σκυτάλη 4x200μ ελεύθερο γυναικών εκεί δεν καταφέραμε να μπούμε στον τελικό. Ήταν ένα πολύ γρήγορο ευρωπαϊκό που με δίδαξε πολλά πράγματα που θα με βοηθήσουν στην συνέχεια από εδώ και πέρα . Ευχαριστώ πρώτα από όλα τον προπονητή μου Γιώργο Σούρδη για όλα όσα κάνει για μένα, την προπονήτρια ξηράς Βάσω Σούρδη , την οικογένεια μου και φυσικά τους χορηγούς μου».

Η Δέσποινα Πυρίλη τερμάτισε 7η στον τελικό των 100μ ύπτιο και είπε: «Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων ήταν από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχω συμμετάσχει. Οι εγκαταστάσεις ήταν οι κατάλληλες, υπήρχε πολύ έντονος συναγωνισμός, γρήγοροι αθλητές κάτι που βοήθησε και εμάς να βρισκόμαστε κοντά τους. Στην πρώτη μου συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η 7η θέση και η επίδοση πολύ κοντά στο ρεκόρ μου με άφησε ικανοποιημένη. Ωστόσο τα υπόλοιπα αγωνίσματα δεν πήγαν έτσι όπως το ήθελα. Γενικά η χρονιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη, χωρίς κολυμβητήριο, με καθημερινές μετακινήσεις σε άλλες πόλεις ώστε να κάνω προπόνηση κάτι που με επηρέασε να μην πετύχω τους στόχους μου έτσι όπως τους είχα σκεφτεί».

Οι εκ των συνοδών προπονητών, Γιώργος Σούρδης και Δημήτρης Παπαχαριζάνου, σημείωσαν:

Γιώργος Σούρδης: «Σε ένα παρά πολύ δυνατό ευρωπαϊκό με μεγάλο συναγωνισμό, σε μια πολύ γρήγορη πισίνα, η ελληνική παρουσία ήταν παρά πολύ καλ, τα παιδιά αγωνιστικά και έδωσαν το 100%. Η αλήθεια είναι ότι τα ομαδικά αγωνίσματα δεν εμφανίστηκαν πολύ δυνατά αλλά οι συνθέσεις τους ήταν από νέα παιδιά που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό με αυτές τις συνθέσεις .

Στα ατομικά καταφέραμε να έχουμε αρκετούς τελικούς με τέταρτες, πέμπτες και έβδομες θέσεις, πανελλήνια ρεκόρ από την Άρτεμις Βασιλάκη και τον Βαγγέλη Ντούμα καθώς και ένα χρυσό μεγαλείο με το Βαγγέλη Ντούμα. Τα παιδιά αυτά στο μέλλον θα μας προσφέρουν πολλές επιτυχίες καθώς είδαμε ότι δεν υστερούμε σε τίποτα από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Θέλω να ευχαριστήσω την  ομοσπονδία που για ακόμα μια φορά στήριξε την ομάδα στέλνοντας με πλήρη σύνθεση  και προσφέροντας όλες τις προϋποθέσεις (προετοιμασίες και αποστολές). Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους για τα πανελλήνια πρωταθλήματα που ακολουθούν».

Δημήτρης Παπαχαριζάνου: «Οι Αγώνες στο Βίλνιους ήταν σίγουρα μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας που έχουμε δει. Το υπερσύγχρονο κολυμβητήριο, η καταπληκτική δουλειά των Λιθουανών σε όλα τα θέματα οργάνωσης ( μετακίνηση, διαμονή, διατροφή, παροχές ) και το πολύ υψηλό επίπεδο κολυμβητών που πάντα συμμετέχουν δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να πραγματοποιηθεί μια σπουδαία διοργάνωση με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. 

Όσο αφορά την δίκη μας συμμετοχή, η παρουσία αρκετά περισσότερων αθλητών μας σε ημιτελικούς και τελικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ήταν το βήμα παραπάνω που θέλαμε να κάνουμε ως ομάδα και το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές της Εθνικής μας ομάδας τόσο για την προσπάθεια που επέδειξαν στο αγωνιστικό σκέλος αλλά και για την άψογη συμπεριφορά που είχαν καθόλη την διάρκεια της παρουσίας τους εκεί, και να τους ευχηθώ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια!».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος