ΤΕΧΝΙΚΗ / ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ / ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΤΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΛΙΝΙΑΝΟ

Τα χρυσά παιδιά της Τεχνικής

  31.07.2020 10:20       1882

Του Φώντα Χήτα

Τα δύο από τα τρία συνολικά χρυσά Μετάλλια που έχει κερδίσει η Τεχνική κολύμβηση, σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών, από το 2010 που το άθλημα εντάχθηκε στη δύναμη της ΚΟΕ, ήλθαν το 2014 στο Λινιάνο από τη Σοφία Κτενά και τον Λουκά Καρετζόπουλο.

Σαν σήμερα, έξι χρόνια πριν, η Κτενά ήταν 1η στα 100μ υποβρύχιο και ο Καρετζόπουλος επίσης 1ος στα 100μ επιφάνειας και όταν επέστρεψαν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 6 Αυγούστου του 2014, είχαν ακόμη μαζί στις αποσκευές τους ακόμη, η μεν Σοφία, δύο χάλκινα Μετάλλια (50μ άπνοια και 50μ επιφάνεια), ο δε Λουκάς ένα ασημένιο (50μ άπνοια) και δύο χάλκινα Μετάλλια (50μ επιφάνεια & 4χ100μ επιφάνεια).

Σήμερα, 10 χρόνια μετά την υποδοχή του αθλήματος στις τάξεις της Ομοσπονδίας, τα παιδιά της Τεχνικής έχουν φέρει συνολικά 18 Μετάλλια (3 χρυσά, 10 ασημένια, 5 χάλκινα), σε επίπεδο ΕυρωπαΪκού πρωταθλήματος Ανδρών / Γυναικών.

Έλεγε, στο συνάδελφο Γιάννη Κορακή, η Σοφία κατά την επιστροφή της από το Λινιάνο, μεταξύ των άλλων: “Προσωπικά είχα την πεποίθηση ότι μπορώ να διακριθώ και να φτάσω στα μετάλλια. Η ψυχολογία μου, ήταν πολύ καλή αλλά το χρυσό νομίζω ήταν πάνω κι από κάθε προσδοκία. Το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό, υπήρχε αλληλεγγύη κι αυτό μας βοήθησε.

Γίνονται προσπάθειες για περαιτέρω αναγνώριση του αθλήματος διεθνώς εδώ και πολλά χρόνια και μεγάλη ώθηση δόθηκε από τότε που μπήκαμε στην κολυμβητική ομοσπονδία (ΚΟΕ)”.

Δίπλα της ο Λουκάς Καρετζόπουλος δήλωνε: "Σε μια σπουδαία και δύσκολη διοργάνωση, με μεγάλο ανταγωνισμό, κατάφερα να πετύχω τις σημαντικές αυτές διακρίσεις με κυριότερη την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα που το είχα κάνει και πέρυσι.

Όσο διακρινόμαστε και φέρνουμε νίκες για την Ελλάδα, αυτό δεν περνάει απαρατήρητο και θα βγει παραέξω. Ελπίζω ότι κάποτε θα γίνει δημοφιλές αυτό το άθλημα γιατί είναι θεαματικό και το αξίζει. Άλλωστε, στο εξωτερικό μιλούν συνεχώς για τη μεγάλη δυναμική της Ελλάδας στην τεχνική κολύμβηση. Είμαστε αναγνωρισμένοι διεθνώς για την τεράστια πρόοδο και τις διεθνείς διακρίσεις μας".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ