ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Κ17/ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ/ΣΙΜΠΕΝΙΚ

“Ταπεινότητα και προσήλωση”

  22.08.2021 15:34       1164

Η Εθνική ομάδα των νεανίδων επικράτησε την Κυριακή 22 Αυγούστου το πρωί με 10 – 7 της Ολλανδίας στο κυριότερο παιχνίδι των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της κατηγορίας Κ17 που γίνεται στο Σίμπενικ της Κροατίας. Είχε προηγηθεί στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η εύκολη επικράτηση επί της υποδεέστερης Ουκρανίας με 33 – 6. Μετά το αποτέλεσμα αυτό η Εθνική ομάδα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο των αγώνων και να διεκδικήσει την Παρασκευή 27 Αυγούστου, στον κρίσιμο χιαστί αγώνα των προημιτελικών, την είσοδο της στα μετάλλια του πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα αγωνιστεί αύριο Δευτέρα, την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στις 14.30 και την Τετάρτη την Τουρκία στις 10.00.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου μίλησε στο γραφείο τύπου της ΚΟΕ και υποστήριξε ότι με ταπεινότητα και προσήλωση στο στόχο οι Ελληνίδες παίκτριες θα προσπαθήσουν να πετύχουν την νίκη στο κρίσιμο παιχνίδι της Παρασκευής και να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στην διοργάνωση.

«Ήταν - τόνισε - το πρώτο σημαντικό παιχνίδι για μας στην διοργάνωση, αφού στην πρεμιέρα αντιμετωπίσαμε μια υποδεέστερη ομάδα. Η Ολλανδία είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη στο ευρωπαϊκό πόλο και αυτό έδειξε και σήμερα. Ουδείς στην Ελλάδα πρέπει να λησμονεί ότι υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας για τα κορίτσια μας που κατέβηκαν με αρκετό άγχος στον αγώνα. Στην αρχή της συνάντησης δεν μας ….βγήκαν κάποιες φάσεις για να μπορέσουμε να πάρουμε αμέσως τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως το σημαντικό είναι ότι στην τελευταία περίοδο της συνάντησης καταφέραμε να επιδείξουμε την ψυχραιμία που χρειάζονταν και να κερδίσουμε με 3 γκολ διαφορά.

Βήμα - βήμα τα παιχνίδια στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μας. Είναι μια ομάδα με λαμπρό μέλλον. Έχει μεγάλες δυνατότητες και έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην προετοιμασία. Με την σημερινή νίκη επί της Ολλανδίας θα φύγει το άγχος και θα μπορέσουν τα κορίτσια στην συνέχεια να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, με ακόμη μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα και με αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Δεν ξεγελιόμαστε. Όλα τα παιχνίδια θέλουν μεγάλη προσοχή. Πρέπει να πάμε με ταπεινότητα και προσήλωση για να φθάσουμε στην νίκη στο κρίσιμο παιχνίδι των προημιτελικών που θα γίνει την Παρασκευή και το οποίο θα μας οδηγήσει στα μετάλλια. Από εκεί και πέρα ότι ήθελε προκύψει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ