ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Τάσος Παπαναστασίου: "Παρέμειναν σε εγρήγορση οι επίλεκτες με το πρόγραμμα της Αθλητικής Αριστείας"

  16.06.2020 15:50       2516

Την περισσότερη δουλειά από όλους τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων υποδομών -μαζί με τον Σάκη Πλατανίτη των Παίδων-, στην περίοδο της καραντίνας, είχε ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων, ο Τάσος Παπαναστασίου (επονομαζόμενος και “Γάτος”).

Ο κόουτς της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδων, το περασμένο καλοκαίρι στο Κίρισι, εκ των πλέον διακεκριμένων προπονητών στις -διασυλλογικές κυρίως- διοργανώσεις της γυναικείας υδατοσφαίρισης, μετείχε στο πρόγραμμα αθλητικής αριστείας “Sports Excellence” (Αθλητικής Αριστείας), που συνδιοργάνωσε η ΚΟΕ με την Α' Ορθοπαιδική Κλινική του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» (του καθηγητή Κουλούβαρη) και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Και αφορά τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα υδατοσφαίρισης Κ-16, δηλαδή Παίδων και Κορασίδων.

Ο Παπαναστασίου μιλάει για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε και στην περίοδο της αγωνιστικής και προπονητικής απραξίας λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του covid-19, αναφέρεται στη γενικότερη εμπειρία του από τη συγκεκριμένη περίοδο και τονίζει ότι “ναι μεν χάθηκε μια ευκαιρία για τα παιδιά μας με την ακύρωση των διεθνών διοργανώσεων, αλλά από αυτή την υπόθεση θα βγουν πιο δυνατά και θα έχουν και άλλες ευκαιρίες τις επόμενες χρονιές”.

Ο “Γάτος” εκφράζει ξεκάθαρα και την άποψή του για αναγκαιότητα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, στο πλαίσιο της ώθησης του αθλήματος και του οφέλους των παιδιών, ενώ αναφέρεται και στη συμφωνία του με τη γυναικεία ομάδα του Πανιωνίου της οποίας το τιμόνι θα αναλάβει τη νέα σεζόν, καθώς θα μετακινηθεί από τον Εθνικό και τις ομάδες υποδομής του “αυτοκράτορα”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Παπαναστασίου:

“Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μας αυτή η περίοδος. Άλλαξε την πορεία της ζωής μας, όχι μόνο του αθλητικού κόσμου, αλλά όλων των ανθρώπων. Μείναμε για πολύ καιρό έξω από το στοιχείο μας, το νερό και αυτό μας στοίχισε, αλλά πλέον επιδιώκουμε να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας και να επανέλθουμε στην κανονικότητα

Το θετικό ήταν ότι όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας ήμασταν σε επαφή με τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας, μέσω του προγράμματος “Sports Excellence”. Μια διαδικασία προσαρμοσμένη στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου, με στόχο να υποστηριχθούν και να διατηρηθούν σε εγρήγορση οι αθλητές και οι αθλήτριες των ομάδες μας, ώστε να επανέλθουν στην καλύτερη φυσική και ψυχολογική κατάσταση στο πλήρες προπονητικό τους πρόγραμμα. Έγιναν τηλεδιασκέψεις με προπονήσεις από τους ομοσπονδιακούς, αλλά και διαλέξεις από ειδικούς, δηλαδή ψυχολόγους, διατροφολόγους και γυμναστές, μια πλήρη και καταρτισμένη επιστημονική ομάδα. Περισσότερο για να στηρίξουμε ψυχολογικά τα παιδιά μας να καταλάβουν όλοι ότι δεν τελειώνουν όλα εδώ.

Παράλληλα έγιναν και κάποιες εργομετρικές εξετάσεις και στο νερό και εκτός νερού, που περιλάμβαναν τεστ δύναμης και φυσικής κατάστασης. Αυτές συνεχίζονται ακόμα και μετά την καραντίνα και τα αποτελέσματα θα χρησιμεύσουν τόσο σε εμάς στις Εθνικές ομάδες, όσο και στα σωματεία τους όπου επίσης έχουν αποσταλεί.

Η ακύρωση όλων των διεθνών διοργανώσεων λόγω του κορωνοϊού ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη. Όμως, κοιτάμε μπροστά, βγαίνουμε πιο δυνατοί και τις επόμενες χρονιές ξέρουμε πώς θα εκμεταλλευτούν τα κορίτσια μας τη συμμετοχή τους στις μεγάλες διοργανώσεις . Δεν τέλειωσε κάτι γι’ αυτά τα παιδιά. Σίγουρα έχασαν ένα αβαντάζ, καθώς θέλουν να παίζουν με τις Εθνικές ομάδες και να διακρίνονται, αλλά και να πάρουν τα προνόμια που δικαιούνται, αλλά υπάρχουν οι επόμενες μεγάλες στιγμές για τις οποίες οραματιζόμαστε.

Η ουσία είναι ότι μπήκαμε πάλι σε ρυθμούς προπόνησης και μάλιστα μέσα στο νερό. Είναι σημαντικό να παίξουν αυτά τα παιδιά στα πρωταθλήματά τους, που θα γίνουν τελικά και φέτος, για τα ίδια, την πορεία τους στον αθλητισμό και στην ακαδημαϊκή πρόοδο. Και η εποχή που θα γίνουν, στο τέλος Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, είναι θετικότατο για την ποιότητά τους.

Φυσικά και είμαι υπέρ της διεξαγωγής ή ολοκλήρωσης όλων των πρωταθλημάτων, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της ΚΟΕ και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Θα βοηθήσει να σταθούν όρθια τα σωματεία μας και οι αθλητές και αθλήτριές μας και να κρατηθεί ζωντανό το άθλημα”.

Για τη συνεργασία του τη νέα σεζόν με τη γυναικεία ομάδα του Πανιωνίου λέει: “Η συνεργασία μου είναι στο πλαίσιο του σχεδιασμού των υπευθύνων της ομάδας να παρουσιάσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό στην Α’ Γυναικών, ένα κράμα νέων κοριτσιών με κάποιες παλιές. Στόχος μας να έχει η ομάδα ανοδική ροή και να μπουν οι βάσεις ώστε να πρωταγωνιστήσει”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής