ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ/ΜΙΝΣΚ

Τεό Λοράντος: «Η επιτυχία του Μινσκ έχει ονοματεπώνυμο»

  02.09.2018 22:01       1442

Ο ενορχηστρωτής, ο μαέστρος της επιτυχίας της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών που κατέκτησε την Κυριακή το απόγευμα στο Μινσκ της Λευκορωσίας το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κερδίζοντας το Μαυροβούνιο με 14-12, ο Τεό Λοράντος, έπλεξε το εγκώμιο των αθλητών του σε δηλώσεις που παραχώρησε πριν από λίγο στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνική Εθνική ομάδα κατακτά διαδοχικά παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επίσης για πρώτη φορά, αν δεν κάνω λάθος, Εθνική ομάδα μετέχει σε μια κορυφαία διοργάνωση με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και φτάνει στην επιτυχία. Μετά την περσινή μοναδική επιτυχία, δηλαδή την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βελιγράδι, για μένα και μερικά από τα παιδιά μου, έγινε βραχνάς η συνέχεια. Μας περίμεναν να αποτύχουμε για να βάλουν ονοματεπώνυμο στην αποτυχία. Σήμερα δηλώνω κατηγορηματικά ότι η επιτυχία του Μινσκ έχει πράγματι ονοματεπώνυμο. Ο νοών νοείτο».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον αυτών των παιδιών.

«Δεν θέλω να εκφραστώ για το μέλλον των συγκεκριμένων αθλητών. Όμως τα παιδιά αυτά έχουν ήδη γράψει ιστορία. Είναι πρωτοπόροι».

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στο εφιαλτικό ξεκίνημα στον τελικό με το Μαυροβούνιο, όταν οι αντίπαλοι βρέθηκαν να προηγούνται με τρία γκολ διαφορά στα πρώτα λεπτά.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Κάλεσα τα παιδιά μου μετά το τέλος του πρώτου οκτάλεπτου και τους είπα: «Μην ασχολείστε με το σκορ. Παίξτε καλή άμυνα και όλα τα πράγματα θα πάνε κατ’ ευχήν». Όπως πέρυσι, όπου «επιστρέψαμε» σε τρία παιχνίδια που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, έτσι και φέτος, στο σημερινό παιχνίδι, ήμουν βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Η αποστολή επιστρέφει απο το Μινσκ μέσω Κιέβου την Δευτέρα στις 13.30 με πτήση των Ουκρανικών αερογραμμών.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ