ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ/ ΝΙΣ

Τεράστια νίκη επί της οικοδέσποινας Σερβίας (12-9) στα πέναλτι

  17.07.2015 23:08       770

ΦΩΤΟ: Από τον αποψινό νικηφόρο αγώνα της Εθνικής μας επί της Σερβίας (η φωτο από τον Σέρβο δημοσιογράφο Ντέγιαν Στέφοβιτς)

Τεράστια σε αξία, αλλά και σε σημασία νίκη πέτυχε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στον αποψινό ημιτελικό του 8εθνούς τουρνουά προετοιμασίας στο Νις της Σερβίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγρότημα επιβλήθηκε με 12-9 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 8-8, πέναλτι 4-1 υπέρ μας) της πανίσχυρης Σερβίας μέσα στο σπίτι της, προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο εν όψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.

Η ελληνική ομάδα έδειξε πυγμή στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού παρότι βρέθηκε να χάνει με 3-1 και 6-3 από την παγκόσμια δύναμη των πλάβι, κατάφερε στη συνέχεια να συγκεντρωθεί απολύτως στον μεγάλο στόχο, να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς και με εκπληκτική άμυνα και λύσεις στην επίθεση, με όλους τους τρόπους, να κάνει την ανατροπή και να περάσει μπροστά με 7-6 και 8-7. Οι Σέρβοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τελικό 8-8, στα 4 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Στη διαδικασία των πέναλτι ο εκπληκτικός σήμερα τερματοφύλακάς μας Κώστας Φλέγκας απέκρουσε δύο πέναλτι των Σέρβων, ενώ οι Έλληνες ευστόχησαν σε όλα όσα κλήθηκαν να εκτελέσουν και έφτασαν στη μεγάλη επιτυχία.

ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 9-12 (κ.α. 8-8)

Οκτάλεπτα: 4-3, 1-0, 1-3, 2-2, πέν. 1-4.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Τζ. Πγιέτλοβιτς, Μάντιτς, Γκότσιτς, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ, Ντ. Πγιέτλοβιτς 3, Νίκιτς 1, Άλεξιτς 1, Ράσοβιτς, Φιλίπποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 1, Σ. Μίτροβιτς 1, Μπ. Μίτροβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Καπότσης, Φουντούλης Ι. 3, Γενηδουνιάς 1, Αφρουδάκης Χρ. 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος. (Ο Γούνας έπαιξε με ράμματα και τσιρότο, ενώ ο Ποντικέας έμεινε αυτή τη φορά εκτός 13άδας λόγω πυρετού).

Διαιτητές: Σοπ (Γερμανία), Γκάλκιν (Ρωσία).

Η διακύμανση στα πέναλτι: Αφρουδάκης Χρ. 8-9, Φιλίπποβιτς 9-9, Φουντούλης Ι. 9-10, Πρλαϊνοβιτς απέκρουσε ο Φλέγκας, Μουρίκης 9-11, Άλεξιτς απέκρουσε ο Φλέγκας, Βλαχόπουλος 9-12.

ΜΕ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ:

Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει αύριο Σάββατο (13.00 ώρας Ελλάδας) στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης το Μαυροβούνιο (που επιβλήθηκε στον άλλον ημιτελικό της Ισπανίας με 10-8).

ΒΛΑΧΟΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΡΔΟΣ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος μας δήλωσε μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σερβίας: "Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να πιέσουμε, να κοντράρουμε στα ίσα και τελικά να νικήσουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι τεράστιο κέρδος. Το θέλαμε πολύ και ήμασταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι (σε αντίθεση με χθες το πρωί κόντρα στο Μαυροβούνιο). Ελέγξαμε το ρυθμό, καταφέραμε να ανατρέψουμε και να προηγηθούμε και θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού ισοφαριστήκαμε μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη (και αυτό φυσικά δεν μειώνει τη μεγάλη επιτυχία μας). Η άμυνα ήταν πολύ καλή πάλι σήμερα, όπως και ο τερματοφύλακάς μας, που είναι πάντα σημαντικός παράγοντας στον αγώνα, και έπιασε δυό πέναλτι. Συνεχίζουμε ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στον μεγάλο στόχο που είναι το Παγκόσμιο του Καζάν. Ελπίζω να είμαστε το ίδιο καλοί και στον αυριανό τελικό με το Μαυροβούνιο".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής